Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 05.12.2021 08:15:30

Samo ILIČIĆ je moral priti V IGRO! Atalanta vodilno ekipo serie A sklatila z VRHA, Slovenec pa ... (video)

Profimedia
V derbiju 16. kroga italijanske nogometne lige sta se pomerila Napoli in Atalanta, zmagala je slednja s 3:2. Že pred tem je Milan z 2:0 premagal Salernitano, uspešen pa je bil tudi Inter, ki je v gosteh odpravil Romo s 3:0.

V Neaplju je Atalanta povedla v sedmi minuti, ko je zadel Ruslan Malinovskij. Piotr Zielinski v 40. in Dries Mertens v 47. minuti sta nato poskrbela za preobrat, toda La Dea, ki je imela kar nekaj lepih priložnosti in v drugem delu tudi zadela okvir vrat, je znova vrnila udarec.

Merih Demiral je namreč v 66. minuti poskrbel za izenačenje. Deset minut pred tem je v igro vstopil tudi Josip Iličić. Ta je bil podajalec pri tretjem in zmagovitem golu zasedbe iz Bergama v 71. minuti, takrat je zadel Remo Freuler.

Atalanta je po peti zaporedni zmagi zdaj trdno na četrtem mestu, ima dve točki zaostanka za tretjeuvrščenim Napolijem, ki je tako zdrsnil s prvega mesta. Tega zdaj zaseda Milan z 38 točkami, eno manj ima Inter, še eno manj pa Napoli, ki ima tako kot Milan dva poraza v sezoni.


Inter, pri katerem je Samir Handanović branil celo tekmo, je že v prvem polčasu odločil zmagovalca, saj je ta del dobil s 3:0, potem ko so zadeli Hakan Calhanoglu v 15., Edin Džeko v 24. in Denzel Dumfries v 39. minuti. Inter, ki je edini z le enim porazom v sezoni, je zadel še na 18. gostujoči tekmi zaporedoma in tako izenačil svoj rekord iz sezone 1950/51.

Na prvi današnji tekmi je Milan do zmage prišel po tem, ko sta se med strelce vpisala Franck Kessie v peti in Alexis Saelemaekers v 18. minuti. Rdeče-črni so sicer povsem prevladovali. Salernitana, pri kateri je Vid Belec branil celo tekmo, ostaja zadnja.

Nedeljski spored bosta ob 12.30 odprla Bologna in Fiorentina, ob 15.00 bo Venezia Domna Črnigoja gostila Verono, Spezia pa Sassuolo. Ob 18.00 bo tekma Sampdoria - Lazio, ob 20.45 pa še Juventus - Genoa.

V ponedeljek bosta še dve tekmi, in sicer bo Empoli Lea Štulca in Petra Stojanovića gostil Udinese, Cagliari pa Torino.

Značke: nogomet, italija

Članki iz rubrike