Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ro
ro
0 28.11.2021 10:23:27

FARSA zaradi koronavirusa v PRVI LIGI. Igrati so morali z DEVETIMI! Dan, ko je nogomet IZGUBIL SRCE (video)

Reuters
Na začetku drugega dela sodniku ni preostalo drugega, kot da je tekmo prekinil.

V kakšni nižji ligi - tudi v Sloveniji - se je že zgodilo, da je tekmo začelo manj kot 11 igralcev. Ker jih zaradi takšnih in drugačnih razlogov trener pač ni imel na voljo, a verjeli ali ne, se je to zgodilo tudi na najvišji ravni. In sicer v 12. krogu portugalskega prvoligaškega prvenstva. Belenenses je domači dvoboj z Benfico začel z vsega 9 igralci v uradnem zapisniku. Da, devetimi, med katerimi sta bila dva vratarja; Alvaro Ramalho je branil mrežo, njegova rezerva Joao Monteiro je zaigral na položaju desnega bočnega branilca. Rezultat je bil temu primeren. Velikan z Luza je po prvem polčasu vodil s 7:0, na začetku nadaljevanja je bila tekma prekinjena, ker so domačini ostali le še s sedmimi nogometaši na zelenici ... Iz slačilnice jih je prišlo osem, potem ko je žoga krenila s sredine igrišča, pa jo je Joao Monteiro nabil izven igrišča, sedel na travo in zagotavljal, da zaradi poškodbe mišice z igro ne more nadaljevati in sodniku ni preostalo drugega, kot da je označil konec obračuna.

In kaj je bil razlog takšne farse? V ekipi Belenensesa se ubadajo z izbruhom koronavirusa, zaradi česar je manjkalo kar 17 igralcev, zato je seveda logično vprašanje, zakaj tekma ni bila preložena?

V Belenensesu poudarjajo, da je krivo vodstvo tekmovanja, ki da jim je zagrozilo z odvzemom točk, če se moštvo ne bo pojavilo na igrišču. "To, čemur smo prisostvovali, je velika sramota. Ni pravila in tekmovalnega koledarja, ki bi lahko opravičilo to, kar se je zgodilo. Pogovarjal sem se z vodstvom lige in rekli so mi, da moramo igrati, če imamo na voljo osem igralcev. Druga možnost je bila, da ne odidemo na igrišče in odvzem dveh do petih točk," je dejal predsednik Rui Pedro Soares, ki so ga kamere med polčasom ujele v solzah.

Še pred začetkom tekme pa so nogometaši Belenensesa spisali skupno izjavo: "Nogomet ima srce samo, če ima tekmovalni pomen. Nogomet ima srce samo, če je zares športen. Nogomet ima srce samo, ko je primer javnega zdravja. Danes je nogomet izgubil srce."

benfica belenenses re
Reuters

Članki iz rubrike