900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

rb
rb
0 05.11.2021 09:58:47

Protest, suspenz, slabo počutje ali ...? Razkrivamo, kakšen je v resnici status Mitje VILERJA!

Aleš Cipot
Koprčani so v Ljudskem vrtu doživeli četrti poraz v dozdajšnjem delu prvenstva, po katerem buri duhove 'primer Mitja Viler'.

Izkušeni nogometaš je bil kot rezervist naveden v uradnem zapisniku, vendar ga pod Kalvarijo ni bilo. Po nekaterih informacijah naj z ekipo ne bi hotel odpotovati zaradi protesta, ker mu trener Zoran Zeljković kljub odsotnosti Karla Bručića, ki sicer kraljuje na položaju levega bočnega branilca, ni namenil mesta v začetni enajsterici, a klubska verzija pravi, da je bilo krivo slabo počutje. Zoran Zeljković znova ni imel na voljo popolne zasedbe. Med drugim je manjkal tudi levi bočni branilec Karlo Bručić, zato je bilo pričakovati, da bo od prve minute zaigral Mitja Viler, vendar se to ni zgodilo. Še več, 35-letnega nogometaša sploh ni bilo v Mariboru, kljub temu da je bil v uradnem zapisniku naveden med rezervisti. Zanimivo. Kaj se je zgodilo? Kaj se dogaja?

V preteklih dneh se je govorilo, da naj bi Mitja Viler, nezadovoljen s svojim statusom, protestno zavrnil potovanje z ekipo v Maribor. Izgubil naj bi potrpljenje, ker se je trener odločil, da bo ob levi stranski črti zaigral desničar Matej Palčič, njegovo mesto je zasedel Ivan Novoselec. Po nekaterih navedbah se je priljubljeni Rulo z Zoranom Zeljkovićem celo sprl, po njunem »poku« naj bi ga klub (razumljivo) suspendiral. Dobro obveščeni pravijo, da naj bi bilo dogajanje precej vroče, medtem so se strasti umirile.

"Ne dogaja se nič pretresljivega," zagotavlja Ante Guberac in dodaja, da je Mitja Viler potarnal, da se slabo počuti in se zato ni odpravil na pot v mesto ob Dravi. "Če morda ne bi hotel z moštvom, če bi bila to oblika protesta ali kaj podobnega, se sploh ne bi več pogovarjala. Je profesionalec, dobiva plačo in mora izpolnjevati svoje obveznosti. Glede tega je vse jasno."

Vznemirljivo ostaja vprašanje, zakaj se je potemtakem sploh znašel v uradnem zapisniku? "Tega ne vem, na tekmo sem pripotoval iz tujine in pred tem nisem bil v stiku z ekipo, vendar ponavljam, da se zares ne dogaja nič strašnega," je odvrnil prvi mož kluba in v nadaljevanju predstavil nastale razmere: "Po tekmi smo sedli za isto mizo in se pogovorili. Tudi trener in igralec. Brez kakršnegakoli prepiranja ali travm. Ni nobenih trenj."

Značke: koper, mitja-viler

Članki iz rubrike