Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
1 24.10.2021 12:17:00

Je Maribor PREHITRO OBUPAL nad njim? Nekdanji strateg VIJOLIČASTIH drvi proti NASLOVU PRVAKA

Grega Wernig
Trenutno mu kaže odlično.

Sergej Jakirović je bil prvi trener v mandatu Oliverja Bogatinova na mestu športnega direktorja vijoličastega kluba. Nekdanji strateg Gorice je v Maribor prišel v zelo nehvaležnem trenutku - kot naslednik Darka Milaniča -, ko so imeli Štajerci precejšen zaostanek za prvim mestom, ki ga je zasedala Olimpija (zaostanek je znašal 7 točk). Jakirović se je v sezoni 2020/21 uspel vmešati v boj za naslov prvaka, na koncu je končal na drugem mestu, z dvema točkama zaostanka za prvakom Celjem.

sergej jakirovic
Jurij Kodrun
Hitro po tem je moral zapustiti Ljudski vrt, potem ko je Maribor v kvalifikacijah za ligo Europa izgubil proti polprofesionalni severnoirski ekipi Colleraine. Oliver Bogatinov ga je odpustil in namesto njega ustoličil Maura Camoranesija. Jakirović je Maribor vodil na 13 tekmah, zabeležil je devet zmag in štiri poraze ter imel boljši izkupiček od Camoranesija in precej boljšega od Simona Rožmana. 

Jakirović ni bil dolgo brez službe. Odšel je v BiH, kjer je prevzel Zrinjski. Klub iz Mostarja je bil v težavah, nekdanji trener Maribora ga je uspel stabilizirati. V prejšnji sezoni je sicer Zrinjski v nori končnici ostal brez Evrope (končal je kot peti, z enakim številom točk kot četrti Široki Brijeg, ki se je uvrstil v Evropo in z dvema točkama zaostanka za tretjim Veležom), a jasno je bilo, da bomo lahko Jakirovićevo delo ocenjevali šele v novi sezoni. 

sergej jakirovic maribor gw
Grega Wernig
In za zdaj kaže 44-letnemu strategu odlično. Z Zrinjskim je Jakirović nanizal pet zaporednih zmag (štiri prvenstvene in eno pokalno), kar je izjemen izkupiček, s katerim se je klub iz Mostarja zacementiral na prvem mestu na lestvici. Trenutno ima Zrinjski kar šest točk prednosti pred Tuzlo Cityjem, ki ima sicer tekmo manj. Tretja Sloboda in četrti Sarajevo z istim številom tekem kot Zrinjski zaostajata že za velikanskih 12 točk, peti Borac iz Banja Luke, ki se bo danes pomeril s Tuzlo, pa s tekmo manj na svojem kontu zaostaja že za 14 točk. Jakirović torej drvi proti naslovu prvaka v BiH, poraja pa se vprašanje, kaj bi nekdanji reprezentant BiH uspel postoriti z Mariborom, če bi dobil na voljo nekaj več časa ...

Članki iz rubrike