Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

rb
rb
0 23.10.2021 08:53:37

ANTE ŠIMUNDŽA zelo jasno: NE, NIKAKOR NOČEM, da bi nam to počeli!

Aleš Cipot
Trener Mure je po porazu z Rennesom z zanimivim razmišljanjem.

Ni veliko manjkalo, da bi se Mura v konferenčni ligi proti uglednemu francoskemu tekmecu izognila porazu. Prekmurci so se v obračunu z Rennesom predstavili v obetavni podobi, a je nekaj malega zmanjkalo, da bi osvojili točko, bržčas pa je najpomembnejše, da črno-beli na tekmah v mednarodni konkurenci odraščajo, dozorevajo. Dobro se privajajo na razmere na visoki ravni, v njihovi igri je bilo veliko dobrih stvari, toda naposled še vedno premalo, da bi se lahko veselili velikega skalpa.

"Na prikazano smo lahko ponosni, nismo pa zadovoljni," je bil prvi odziv Anteja Šimundže. "Ne smemo pa biti zadovoljni. Smo športniki, želimo zmagovati. Že ko sem prišel v Muro, sem poudarjal, da nočem biti v vlogi, ko nas trepljajo po rami in nas hvalijo, kako smo dobri, čeprav smo izgubili. Tega si nikakor ne želimo; želimo biti tekmovalni. Da, po tej tekmi smo lahko ponosni na fante, na celotno ekipo, a moramo biti nezadovoljni z razpletom. Za nami je tretja preizkušnja v konferenčni ligi in o nasprotnikih vemo več, kot smo vedeli pred dozdajšnjimi tekmami. To bomo v preostalih izzivih, ki nas čakajo do konca skupinskega dela, poskušali izkoristiti," je nadaljeval izkušeni strateg.

Mura raste, o tem ni dvoma, toda kaj ji še manjka, da bi bilo dovolj za neodločen izid na tej ravni ali morda še kaj več? Kakšna individualna napaka manj, tokrat sta se pri prvem prejetem golu pripetili kar dve, ali še kaj drugega? "Nekajkrat se nam je že zgodilo, da so tekmeci naše individualne napake dobro izkoristili, toda tega si ne bi smeli privoščiti. Ampak to pač moramo dati skozi. Ne glede na to, da imamo kar izkušeno zasedbo, nam izkušenj v tem evropskem tekmovanju primanjkuje. A napredek, rast ekipe in posameznikov, je opazen iz tekme v tekmo. Rennes ima mogoče celo najhitrejše igralce v skupini, vendar smo jim bili konkurenčni tudi v hitrosti, intenzivnosti. To razkriva, da smo naredili korak naprej, manjka pa nam še boljša realizacija," je povedal Ante Šimundža.

Članki iz rubrike