gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 23.10.2021 08:13:27

KAOS! Navijači nekdanjega kluba ROBERTA BERIĆA 'prestavili' začetek tekme (video)

Novi izgredi v francoski ligi.

Prva tekma 11. kroga francoskega prvenstva med St. Etiennom, za katerega je pred odhodom v ZDA igral Robert Berić, in Angersom, končala se je z 2:2 (0:1), se je začela s skoraj uro zamude zaradi izgredov domačih navijačev. Za Angers sta zadela Ibrahima Traore (27. minuta) in Angelo Fulgin (55.), za domače pa Wahbi Khazri (60.) in Mickael Nade v sodnikovem dodatku tekme. Angers je proti zadnjeuvrščeni ekipi prvenstva zamudil priložnost, da bi se začasno povzpel na drugo mesto lige, za vodilno ekipo PSG, tako da je sedaj četrti.


A je bila tekma bolj kot ne v znamenju izgreda. Nekateri huligani so pred uvodnim sodniškim žvižgom po razgrajanju in metanju pirotehnike s tribune vdrli na igrišče in uničili mrežo na golu, ki so jo morali pred začetkom popraviti. Menda so na takšen način izrazili nezadovoljstvo zaradi neuspehov ekipe, ki v dozdajšnjih 11 krogih še ni okusila slasti zmage. Ima pet remijev in šest porazov, zato so igralci, trener Claude Puel in vodstvom kluba tarča hudih obtožb. 

Igralci pa so morali v slačilnico zaradi gostega dima. To ni prvi incident v zadnjem času na francoskih stadionih. Konec septembra so se tretjič v nekaj tednih izgredi zgodili v Marseillu. Tekma evropske lige proti Galatasarayu je bila za nekaj minut v prvem polčasu prekinjena, saj sta se navijaški skupini obmetavali s pirotehničnimi sredstvi.


Pred in po tekmah francoske lige 22. septembra so navijači na dveh prizoriščih poskrbeli za izgrede. Navijači Montpellierja so napadli avtobus z gostujočimi navijači, 16 jih je moralo poiskati zdravniško pomoč. Na ta dan so po tekmi med Angersom in Olympiqueom iz Marseilla gostujoči navijači zapustili svoj prostor na stadionu in se spopadli z domačimi, a so se strasti umirile brez resnejših posledic.

Na derbiju med Lensom in Lillom, branilcem naslova, sta se sredi septembra navijaški skupini spopadli med seboj, poškodovanih pa je bilo več navijačev. Tekma je bila za pol ure pred začetkom drugega polčasa prekinjena

Prvi večji incident v ligi pa se je primeril 22. avgustu, ko so navijači na tekmi med Nico in Marseillom v 75. minuti vdrli na travnato površino. Igralec Marseilla Dimitri Payet je pred tem proti navijačem zalučal plastenko, ki so jo ti vrgli na igrišče. Navijači so nato prihrumeli na igrišče in hoteli fizično obračunati z gostujočimi igralci, kar so v zadnjem trenutku preprečili domači nogometaši in varnostniki. Nici so odvzeli eno točko in je morala tri tekme igrati pred praznimi tribunami.

Značke: nogomet, francija

Članki iz rubrike