Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ro
ro
0 21.10.2021 12:07:06

Si je Ouro ’kupil’ začetno enajsterico? Ali bo Klemen pomagal Klemnu?

Aleš Cipot
Kakšna bo zasedba črno-belih v obračunu z Rennesom?

V začetni enajsterici Mure tudi tokrat ni pričakovati revolucije, toda v primerjavi z dozdajšnjimi preizkušnjami se bo gotovo zgodil kakšen premik. To je nujno zlo, saj je Žiga Škoflek obnovil poškodbo, kapetan Alen Kozar pa po preglavicah v preteklem obdobju še ni pripravljen na največje napore. Tudi tokrat bo seveda manjkal Luka Bobičanec, ki je nazadnje igral 19. avgusta proti Sturmu v Fazaneriji na prvi tekmi play-offa za uvrstitev v skupinski del lige Europa. Najprej je kazalo, da se bo medžimurski vezist na igrišče vrnil hitreje, toda dodatni pregledi so razkrili večje težave in po zadnjih informacijah naj bi bil za igranje znova nared po novembrskem reprezentančnem premoru.

V obrambni vrsti v postavitvi 3-5-2 ni dvomov, pred nedotakljivim Matkom Obradovićem bodo Žan Karničnik, Matic Maruško, ki je dvoboj z Aluminijem izpustil zaradi rumenih kartonov, in Jan Gorenc. Ob desni stranski črti bo branil in poskušal napadati Žiga Kous, na levi Klemen Šturm, nekaj rešitev pa ima Ante Šimundža na voljo na sredini igrišča. Vsekakor ne bi bilo presenečenje, če bi od prve minute zaigral Samsindin Ouro. Proti Kidričanom je bil mož odločitve in tudi sicer je s svojim vstopom pozitivno vplival na podobo ekipe. Si je s tem 'kupil' začetno enajsterico proti Rennesu? Zaradi hitrosti in dinamike bi bil lahko v prednosti pred v dvobojih močnim Nikom Lorbkom, vendar ob dejstvu, da bo Alen Kozar zgolj gledalec, ni izključeno, da bi od prve minute zaigrala oba, kar bi se utegnilo pripetiti ob morebitni selitvi Tomija Horvata izza napadalnega dvojca. Po poškodbi Luke Bobičanca je to mesto najbolj pogosto rezervirano za Mitjo Lotriča, ki bi bil lahko ob takšnem scenariju 'prekomandiran' bližje nasprotnim vratom, kjer bi zaigral 'v paru' z Nardinom Mulahusejnovićem. Zelo resen kandidat za to vlogo je kajpada Amadej Maroša, Ante Šimundža bi prav tako lahko posegel po Kaiu Cipotu ali Mihaelu Klepaču, v nenehni 'pripravljenosti' je Staniša Mandić.
A hkrati vendarle ne gre povsem zanemariti, da bi se lahko Mura predstavila tudi v osnovni postavitvi 4-2-3-1 in da mariborski strokovnjak na soboški klopi razmišlja o kakšnem presenečenju. Morda o Klemnu Pucku od prve minute, da bi pomagal Klemnu Šturmu zaustaviti izjemno prodornega desnega bočnega branilca Hamarija Traoreja, ki je v Liersu igral pod taktirko Slaviše Stojanovića.

Članki iz rubrike