cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

jesenice alge Svet24.si

Temni madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

STA
STA
0 20.10.2021 23:01:52

Kakšna DRAMA na Old Traffordu!! United proti Illičićevim že v globoki luknji, nato pa je sledilo TOLE ...

Reuters
Sredin del tekem 3. kroga nogometne lige prvakov sta odprli tekmi Barcelone in kijevskega Dinama ter Salzburga in Wolfsburga.

Na prvi je zmagala Barcelona z 1:0, na drugi pa Salzburg s 3:1. Zvečer je Atalanta gostovala pri Manchester Unitedu in izgubila z 2:3.


V skupini E je Barcelona gostila ukrajinskega velikana, pri katerem je Benjamin Verbič začel in končal na klopi, in povedla v 36. minuti z golom Gerarda Piqueja. Izkazalo se je, da je bil to edini gol na tekmi, kar je pomenilo sploh prvo zmago Kataloncev, ki so ob tem podaljšali pogodbo z mladim napadalcem Ansujem Fatijem do 2027 (odkupna klavzula milijarda evrov), v tej sezoni lige prvakov.


Stoodstotni Bayern je gostoval pri Benfici in slavil s 4:0. Bayern, ki sploh še ni prejel zadetka, je zadel enkrat v prvem in enkrat v drugem polčasu, obakrat je VAR zadetka izničil, v 70. minuti pa je Leroy Sane vendarle popeljal Bavarce do vodstva. Premoč so potrdili še v 80. minuti z avtogolom Evertona, v 82., ko je zadel Robert Lewandowski, in v 85. z novim golom Saneja.


Salzburg je v skupini G brez pomoči poškodovanega Benjamina Šeška proti Wolfsburgu hitro povedel, v tretji minuti je zadel Karim Adeyemi. Nemci so izid poravnali v 15. minuti z golom Lukasa Nmeche. V 65. in 78. minuti pa je dvakrat zadel Noah Okafor in Salzburžanom priigral zmago s 3:1. Avstrijci z dvema zmagama in remijem vodijo v skupini, kjer sta se srečala še Lille in Sevilla. Slednja sta igrala 0:0.

ilicic 21 pm
Profimedia

V skupini F je Manchester United gostil Atalanto z Josipom Iličićem (igral je do 68. minute), prav slednji je bil eden od kreatorjev vodilnega gola, ko je v 15. minuti podal na desno do Davideja Zappacoste, ta pa je nato pred golom našel Maria Pašalića, ki je zadel za 1:0. Ta je tako poskrbel, da United že na 12. zaporedni domači tekmi ni ohranil mreže nedotaknjene, kar je po podatkih Opte najdaljši niz po februarju 1964.

V 29. minuti so se rdeči vragi znašli v še večjih težavah, po kotu je z glavo zadel Merih Demiral in dosegel 500. gol Atalante pod vodstvom Gian Piera Gasperinija. United, ki je imel nekaj lepih priložnosti, se je vrnil v igro v 53. minuti po zadetku Marcusa Rashforda. Malce pozneje so v tem delu boljši domači zadeli okvir vrat, v 75. minuti pa je Harry Maguire izenačil. Cristiano Ronaldo je v 81. minuti z glavo poskrbel za popoln preobrat.


Young Boys je proti Villarrealu v tej skupini izgubil z 1:4. Rumena podmornica je že v prvem polčasu zadela prek Yeremija Pina in Gerarda Morena, slednji je bil uspešen še v 89. minuti, Meschack Elia pa je bil v 77. minuti avtor zadetka domače ekipe. Piko na i visoki zmagi Špancev je postavil Samuel Chukwueze v sodniškem dodatku.


V skupini H pa bo branilec naslova Chelsea gostil Malmö in ga premagal s 4:0. Zanj sta v prvem polčasu zadela Andreas Christensen v deveti in Jorginho v 21. minuti z bele pike. Le malce zatem je moral iz igre Romelu Lukaku zaradi poškodbe. Kai Havertz je v 48. minuti še povečal vodstvo Londončanov, Jorginho pa je v 57. minuti še enkrat zadel z bele pike.


Zenit pa je gostil do te tekme še stoodstotni Juventus in izgubil z 0:1. Edini gol na tekmi je v 86. minuti prispeval Dejan Kuluševski. Juventus je tako kot Bayern še stoodstoten in brez prejetega gola. Poln izkupiček po treh krogih imata sicer še Liverpool in Ajax.

Članki iz rubrike