Natalija Gorščak Svet24.si

Generalni direktor hoče razrešiti direktorico ...

covidno potrdilo, lokal, italija Svet24.si

Sindikat delavcev gostinstva in turizma: Stanje je...

Esther Digley Svet24.si

Pogrešana je bila od lanskega novembra. Našli so...

borut pahor-pl1 Reporter.si

Bodo redne volitve že aprila? Pahor lahko pohiti ...

20161021-00734717 Necenzurirano

Janševi na veliko zaposlujejo v Sovi in višajo ...

poljub Dobra karma

Ta 4 astrološka znamenja so v spolnosti nenasitna

001mv Njena.si

Boštjan Meglič (Siddharta) se je razveselil ...

nu
nu
0 21.07.2021 21:15:15

Vijoličasti že preizkusili UMETNO TRAVO na Švedskem! Tu so informacije, KAKO JE S PRENOSOM tekme

Grega Wernig
Mariborski nogometaši so že na Švedskem, kjer jih jutri ob 18.45 čaka tretja evropska tekma v tej sezoni.

Potem ko so vijoličasti v prvem krogu z dvema zmagama odpravili armenski Urartu, jih na drugi stopnički čaka težji tekmec - švedski Hammarby. Skoraj dvakrat dražja ekipa je na drugi strani na mednarodnem odru manj izkušena od Mariborčanov. A v celoti vzeto bo to bolj ali manj izenačen obračun, v katerem težko eni ali drugi ekipi prisodimo vlogo favorita.

Mariborski nogometaši so ob 19. uri trenirali na zelenici prekrasne Tele2 Arene - na umetni travi, kar seveda zahteva nekaj več prilagajanja. "Želimo napredovati v 3. krog. Vemo, da nas čaka zahtevna, trda preizkušnja na specifičnem igrišču. Prvih 90 minut še ne bo odločilnih, seveda pa si želimo priti do ugodnega rezultata. Ko igraš evropske kvalifikacije, gre za tekme, za katere se živi. Odmislili smo dogajanje v Celju in smo popolnoma osredotočeni na dvoboj v Stockholmu," je za uradno spletno stran povedal Martin Milec.


"Tisti, ki smo igrali v Stockholmu že pred dvema letoma proti AIK-u, vemo, kaj lahko pričakujemo. Trdo, čvrsto ekipo na nasprotni strani, tekmo z velikim številom dvobojev. Kdor jih bo dobil več, bo tudi rezultatsko uspešnejši. Če bomo dovolj odločni in samozavestni, se bomo vrnili domov z ugodnim rezultatom. Vsaka zmaga prinese nekaj dodatne mere samozavesti. Ekipa je pokazala značaj, dobro oddelala nalogo, preskok na evropsko prizorišče pa seveda zahteva dodatno energijo, ki nam je ne manjka," je še dodal Milec.

Na novinarski konferenci je svoje razmišljanje podal tudi Marko Alvir: "Odlično se počutimo, stadion je vrhunski, pogoji za igro bodo dobri. Zavedamo se, da imamo opravka z kakovostno ekipo, čaka nas zahtevna preizkušnja, toda potrudili se bomo po najboljših močeh, da izpolnimo zahteve trenerja in si pripravimo dobro izhodišče za povratno tekmo v Mariboru. Dobro spodbudo je prinesel tudi dvoboj v Celju, kjer smo tekmo odlično zaključili in osvojili tri točke. Pomembno je bilo uspešno začeti prvenstvo, takoj pa smo se posvetili Evropi. Mlada ekipa, polna motivacije in želje po dokazovanju, želi narediti naslednji odmevni korak."

Tekma se bo začela ob 18.45 - z neposrednim prenosom na Sportklubu 3.

Članki iz rubrike