sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

sta
sta
0 08.07.2021 22:05:36

Domžalčani z minimalno zmago v Luksemburg

Martin Metelko
Slovenski nogometni klub Domžale je na prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij za novoustanovljeno konferenčno ligo slavil proti luksemburškemu predstavniku Swift Hesperange z 1:0 (0:0). Edini zadetek je dosegel Andraž Žinič v 58. minuti.

* Športni park, gledalcev 953, sodniki: Ciochirca, Witschnigg, Höfler (vsi Avstrija).
* Strelec: 1:0 Žinič (58.).
* Domžale: Mulalić, Šoštarič Karić (od 80. Adamov), Klemenčič, Vuklišević, Žinič, Husmani, Käit (od 68. Pišek), Repas (od 68. Podlogar), Ibričić, Jakupović (od 86. Markuš), Kolobarić.
* Hesperange: Dupire, Pierrard, Prempeh, Schnell, Minolien (od 66. Garos), Loua, De Sousa, Electeur (od 66. Fall), Stolz (od 88. Avdušinović), Colella (od 75. Zenadji), Sene.
* Rumeni kartoni: Vuklišević; Minolien, Schnell, Pierrard.
* Rdeči kartoni: /.

domzale swift 1
Martin Metelko


Domžale v prvem evropskem obračunu v vročini in sopari nikakor niso prepričale, so pa prišle do zmage pred povratno tekmo v Luksemburgu, ki bo prihodnji četrtek ob 20. uri v Hesperangeu.

Tretjeuvrščena ekipa minule sezone luksemburškega prvenstva se je prikazala v zavidljivi luči, zmanjkalo pa ji je tudi nekaj sreče, saj je dvakrat stresla okvir domžalskih vrat.

V prvem delu igre pravih priložnosti ni bilo, v peti minuti bi sicer moral Tilen Klemenčič bolje zadeti žogo z glavo po podaji Senijada Ibričića, a jo je poslal naravnost v vratarja Geordana Dupireja.

Nato so tudi gosti dvakrat streljali od daleč, a brez nevarnosti za Ajdina Mulalića v domžalskih vratih.

domzale swift 3
Martin Metelko


Zatem je znova pobudo prevzel slovenski predstavnik, a bil v zaključkih nenatančen. V 28. minuti je slabo meril Andraž Žinič, v 35. minuti pa je bil najbližje vodstvu Arnel Jakupović, a je prosti strel le za las zletel prek prečke.

V 39. minuti bi moral bolje zaključiti še Mattias Käit po podaji Svena Šoštariča Karića z leve strani.

Čeprav tudi v drugi polčas Domžalčani niso krenili najbolje, so v prve četrt ure le povedli. V 58. minuti je bil po podaji Šoštariča Kariča iznajdljiv in natančen Žinič.

Domžalam se je odpiralo vse več prostora v protinapadih, a so bili dvakrat blizu izenačenja Luksemburžani. Kazen za nepazljivost v obrambi je skorajda prišla že v 61. minuti, ko je Hamidou Sene z lepo odmerjenim strelom zadel vratnico.

domzale swift 2
Martin Metelko


Tudi Mohamed Loua je stresel prečko po nekoliko slabšem posredovanju Mulalića v 70. minuti. Minuto kasneje bi lahko Dario Kolobarić bolje podal v sredino, potem ko je že preigral vratarja, a so bili pozorni gostujoči branilci.

V nadaljevanju je obema ekipama že primanjkovalo nekaj moči v zahtevnih pogojih, prave osredotočenosti pri zadnjih podajah in zaključkih pa v redkih priložnostih ni bilo več in ostalo je pri minimalni zmagi Domžalčanov.

Domžale bi v primeru napredovanja v 2. krogu kvalifikacij igrale proti boljšemu iz finsko-ferskega obračuna Honka Espoo - NSI Runavik.

Članki iz rubrike