902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Ozadje Andrejeve ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu
nu
0 08.07.2021 16:08:44

Danski napadalec in član Barcelone JE MILIJONAR! Vendar, POZOR, obogatel ni zaradi nogometa?!?

Martin Braithwaite hodi po nenavadni poti, saj bogati z nečim drugim, nogomet pa igra 'za zraven'.

Danski nogometaš je januarja lani podpisal pogodbo z Barcelono in s tem dosegel vrhunec svoje nogometne kariere. Prihod na Camp Nou mu je zagotovil plačo v višini 4,5 milijona evrov na sezono, kar je seveda ogromno denarja, vendar le kaplja v morje v primerjavi z njegovo primarno dejavnostjo. Tridesetletni napadalec je obogatel z dobrimi finančnimi vložki, skupaj s stricem sta namreč v ZDA ustanovila podjetje, ki se ukvarja z nepremičninami. Forbes ga ocenjuje na četrt milijarde dolarjev.

Braithwaite je vrtoglavo premoženje ustvaril v štirih letih. Začel je leta 2017 z investicijo, vredno 850 tisočakov, potem pa so se finančni vložki le še stopnjevali. Do konca prejšnjega leta je investicija znašala že 10 milijonov dolarjev, zdaj pa je podjetje 'težko' 250 milijonov.


"Prvo hišo sem kupil pri 22 letih v Franciji. Vedel sem, da ji moram povečati vrednost in s prodajo zaslužiti. Nogometna kariera ima svoj konec, zato sem si želel zagotoviti prihodek v prihodnosti. Moj stric je bil že prej v tem poslu, zato je bilo povsem logično, da tudi jaz vstopim v ta svet," je pojasnil Braithwaite.

Danes še naprej vlaga denar v nepremičnine. Ravno zdaj je zastavil nov projekt v višini 60 milijonov dolarjev, kar bo njegovo premoženje v prihodnjih letih bržčas še povečalo. A posel z nepremičninami ni vse, Braithwaite je tudi lastnik modne blagovne znamke Trente, ki je nadvse uspešna v Franciji. V lasti ima tudi restavracijo z imenom Gava.

Braithwaite je po imetju eden najbogatejših nogometašev na svetu, nikakor pa ni med najboljšimi nogometaši na svetu.

Članki iz rubrike