Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.07.2021 15:21:20
Deli članek:

ALUMINIJ predstavil NOVO OKREPITEV! Iz Ljubljane odhaja v Kidričevo!

M24.SI

Ponovno bo oblekel rdeče-beli dres.

Rok Kidrič je postal četrta okrepitev poletnega prestopnega roka Aluminija. Šestindvajsetletni napadalec v Kidričevo prihaja kot prost igralec, še drugič v svoji karieri bo oblekel rdeče-beli dres, s klubom pa je sklenil dveletno sodelovanje.
Kidrič je svojo kariero začel v mladinskih selekcijah Celja, svojo člansko kariero je nato nadaljeval pri drugoligašu Roltek Dobu, od tam ga je pot vodila na Obalo k takratnemu prvoligašu Ankaranu, v začetku leta 2018 pa je prestopil v Aluminij. Po enem letu se je preselil k ljubljanski Olimpiji, se vmes na kratko avanturo podal še k turškemu Bolusporju, iz Turčije pa se je preselil k ljubljanskemu Bravu, kjer je preživel zadnjo sezono.

Ob podpisu dveletne pogodbe je novi-stari igralec Aluminija poudaril, da si želi, da se bo v Kidričevem počutil tako dobro, kot se je ob svojem prvem prihodu: »Zagotovo je k odločitvi, da ponovno oblečem rdeče-beli dres, botrovalo to, da okolje poznam. V Kidričevem sem se odlično počutil, zdaj si želim, da mi bo to okolje ponovno tako odgovarjalo, kot mi je že. Poznam trenerja Oskarja Drobneta, všeč mi je njegovo delo, njegov način igre, vodenja, zato upam, da se bom hitro prilagodil. Od sebe pričakujem, da bom ekipi dal to, kar se od mene zahteva, da bom ponovno naredil korak naprej v svoji karieri in skupaj z ekipo napredoval.«


Kidrič je v prvi slovenski ligi za zdaj zbral 83 nastopov in 18 golov.