Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.07.2021 10:36:30
Deli članek:

BOMBA iz Ljudskega vrta: Vijoličasti pripeljali nekdanjega nogometaša ŠPANSKEGA VELIKANA!

Grega Wernig

Maribor je predstavil najnovejšo okrepitev.

Maribor ima novega člana. V prihodnji sezoni bo vijoličasti dres nosil nekdanji znanec s slovenskih zelenic Marko Alvir, ki je bil med letoma 2015 in 2018 član Domžal. Mariboru ga je posodila Viktoria Plzen, športni direktor vijoličastih pa zadovoljstva ob dogovoru ni skrival.

"Glede na to, da smo ekipo močno pomladili, za Evropo pa potrebuješ ob kvaliteti tudi izkušnje, smo se odločili pripeljati igralca, ki premore oboje. Gre za enoletno posojo z možnostjo odkupa. Pri Marku kakovost ni vprašljiva, ima močno izraženo željo po dokazovanju, zelo pomembno pa je spoznanje, da je bil nazadnje v ritmu igranja, tako da ga ne bo treba čakati. Naše ambicije v evropskem tekmovanju so zelo visoke, zato okrepitev kadra z namenom, da ne sloni vse na mladih, ampak tudi na izkušnjah," je za spletno stran Maribora povedal Marko Šuler.

Hrvaški nogometaš Marko Alvir, ki je bil v mlajših selekcijah član zagrebškega Dinama in dve sezoni tudi madridskega Atletica, pri katerem je občasno treniral tudi s prvo ter igral za tretjo ekipo, se dobro znajde v vseh vlogah v zvezni vrsti. Po prepričljivih predstavah v domžalskem dresu (58 tekem, 15 golov) januarja 2017 si je prislužil prestop k Slaviji iz Prage. Ob ostri konkurenci in po vmesnih težavah s poškodbo je bil posojen nazaj v Domžale, pozneje pa k češkemu prvoligašu Pribramu, pri katerem je opozoril nase in se januarja 2020 preselil v Plzen. V dresu Viktorie je zbral 11 nastopov, v spomladanskem delu prejšnje sezone je bil posojen k moštvu Dynamo Češke Budejovice, sezona 2021/22 pa bo vijol’čna.

"Zelo sem vesel, da sem prišel v največji klub v Sloveniji. Klubska pričakovanja so visoka, tega se dobro zavedam, tukaj pa sem, da pomagam ekipi in upravičim svoj prihod. Na Češkem sem preživel štiri leta in pol, napredoval kot igralec. Zagotovo sem telesno bolje pripravljen, taktično bolj podkovan. Vmes sem imel nekaj težav s poškodbami, zdaj sem ustrezno pripravljen in storil bom vse, da se čim prej priključim ekipi," pa je dodal Marko Alvir, ki se je moštvu pridružil že na torkovem treningu.