Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.07.2021 08:11:08
Deli članek:

KONČNO, na TO so DOLGO ČAKALI: Mariborčani dobili VELIKO OKREPITEV, zdaj bo PRECEJ LAŽJE! (video)

Igor Napast

Mariborčani so odigrali zadnjo prijateljsko tekmo pred začetkom kvalifikacij v konferenčni ligi, na pomožnem igrišču Ljudskega vrta so v kombinirani zasedbi s 4:1 (1:0) ugnali drugoligaša iz Beltincev.

Z dvema goloma se je izkazal Danijel Šturm, v polno sta zadela še Andrej Kotnik in Marcos Tavares, pri Prekmurcih je bil uspešen Luka Marič. A veliko bolj kot zmaga je za vijoličaste pomembno spoznanje, da se je na igrišče vrnil Nemanja Mitrović. Zaigral je prvič po 7. novembru, ko si je v dvoboju z Domžalami hudo poškodoval koleno in je moral na operacijo, Simon Rožman je 28-letnemu branilcu po skoraj osmih mesecih neigranja namenil celoten prvi polčas.

Pod drobnogledom je bil tudi 21-letni angleški branilec Max Taylor, ki je bil vrsto let član Manchester Uniteda, vendar priložnosti v članski ekipi ni dobil, v središču pozornosti pa je bil zaradi boja z rakom, ki ga je uspel premagati. Petnajstkratni prvaki so se predstavili v postavi Bergsen, Mutavčić (od 60. Taylor), Martinović, Mitrović (od 46. Klampfer), Sikošek, Maher, Kronaveter (od 60. Obreht), Kotnik, Šturm (od 60. Bobarić), Matko (od 60. Guerrico) in Sirk (od 60. Tavares), za Beltinčane so pod vodstvom Damjana Gajserja igrali Zver, Mörec, Kudumija, Zeljković, Sočič, Pihler, Maučec, Raduha, Marič, Klobasa in Mauko ter v nadaljevanju še Gjergek, Kuzma, Balažic, Kaučič, Cener, Žaler, Hari, Rantaša in Mugabe.