mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 02.07.2021 23:10:47

Italija do polfinalnega obračuna s Španijo

Profimedia
Italijanska nogometna reprezentanca je druga polfinalistka evropskega prvenstva. V Münchnu je z 2:1 (2:1) premagala Belgijo in si priigrala obračun s Španijo za veliki finale. Vsi zadetki so padli v prvem delu igre, ko sta za Italijane zadela Nicolo Barella in Lorenzo Insigne, za Belgijce pa je bil z bele pike natančen Romelu Lukaku.

Italijani so se šestič uvrstili v polfinale EP. Nazadnje so tam igrali leta 2012, ko so jih v finalu ustavili Španci (0:4). Zdaj bodo slednji naslednji tekmec azzurrov, ki so na tem prvenstvu zelo prepričljivi.


Obračun dveh tradicionalnih tekmecev bo na sporedu v torek, 6. julija, na Wembleyju v Londonu, Italijani pa so le še dve zmagi oddaljeni od prvega naslova po letu 1968, ko so slavili na domačih tleh. Belgijci so na drugi strani tako kot pred petimi leti v Franciji obstali v četrtfinalu. Njihova edina nastopa v polfinalu pa imata že dolgo brado (1972, 1980).

Preostali tekmi četrtfinala bosta na vrsti v soboto. Ob 18. uri se bosta v Bakuju v Azerbajdžanu pomerili reprezentanci Češke in Danske, tri ure kasneje pa v Rimu še Ukrajina in Anglija. Oba zmagovalca sobotnih tekem bosta na Wembleyju v Londonu igrala 7. julija. Finale bo prav tako na Wembleyju v nedeljo, 11. julija.

Značke: nogomet, ep

Članki iz rubrike