Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Nika Zorjan Revija Stop

Nika Zorjan: To je himna za vse, ki si drznejo ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
0 15.06.2021 13:26:36

Kaj pa to?! OLIMPIJA je zanj dobila 500.000 evrov, zdaj se SPOGLEDUJE z MARIBOROM

Grega Wernig
Vijoličasti sestavljajo igralski mozaik.

Mariborčani so zapustili Ljudski vrt, preselili so se v Moravske Toplice, hkrati z ritmom treningov pa se nadaljuje tudi sestava igralskega mozaika. "Potrebujemo večjo konkurenco znotraj moštva in klub si prizadeva, da bi v prihodnjih dneh razširili kader," pravi Simon Rožman. Za zdaj so nove moči Gregor Sikošek, Rok Sirk in Menno Bergsen, naslednji cilj je menda povečati izbiro na položaju krilnega napadalca. Po naših informacijah naj bi obstajala možnost, da bi se v Ljudski vrt preselil Meshack Ubochioma, ki je v prejšnji sezoni močno opozoril nase v dresu Nafte. Na 17 tekmah je dosegel 12 golov, hitri Nigerijec je imel pod vznožjem lendavskih vinogradov status posojenega igralca madžarskega prvoligaša ZTE-ja.

V beležnici Marka Šulerja je bojda prav tako podčrtan Kaheem Parris, ki je blestel v opravi Krke in bil najboljši strelec na drugoligaškem prizorišču. Jamajčan, ki je slovensko zgodbo začel ob Kamniški Bistrici, je bil izjemno učinkovit, na 19 preizkušnjah je mrežo zatresel kar 16-krat. Dodatno zanimanje je vzbudil v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev 1. SNL, zlasti v povratnem obračunu na Bonifiki je bil nerešljiva uganka za koprske branilce. Med kandidati naj bi bil tudi skrivnostni Francoz, ki mu ne manjka izkušenj iz ligue 1, iz zanesljivega vira pa smo dobili namig, ki bo marsikoga presenetil. Športni direktor Maribora se spogleduje s prihodom nekdaj velikega upa Olimpije Martina Pečarja, ki je poleti 2018 iz Stožic prestopil k Eintrachtu iz Frankfurta. Najbrž se spomnite, da je šlo za zelo donosen posel Milana Mandarića. Prvi mož zmajev je namreč za obetavnega primorskega mladeniča Kopru, s katerim še ni imel sklenjene profesionalne pogodbe, plačal piškavih 1800 evrov, nakar so Nemci zanj (v dveh obrokih) odšteli pol milijona evrov.

Martin Pečar, ki bo v začetku julija dopolnil 19 let in si je že prislužil tudi vabilo selektorja U-21 reprezentance Mileta Aćimovića, se dokazuje v mladi ekipi velikana iz Frankfurta, Maribor pa bi bil lahko idealna vmesna stopnička na poti uveljavitve v članski konkurenci. Glede na to, da je Eintrachtu obljubil petletno zvestobo, bi lahko sklepali, da bi pod Kalvarijo igral s statusom posojenega igralca, čeprav seveda ni izključen niti kakšen drugačen scenarij. Kakorkoli že, izvedeli smo, da so stiki že navezani, Maribor naj bi poskušal iz omenjenega kvarteta 'wingerjev' v svoje vrste privabiti dva ...

pecar jk
Jurij Kodrun

Članki iz rubrike