kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 10.06.2021 09:13:08

Ostro in BREZ OVINKARJENJA: Predsednik slovenskega prvoligaša vlagateljem postavil rok!

alesfevzer.com
Zdelo se je, da je zgodba že zaključena, da je padla v vodo, toda za zdaj je vendarle še živa. Prvi mož Kopra nemških vlagateljev še ni odpisal, toda čas za njihovo odločitev in predvsem razkritje dokazil o resnosti namenov se izteka. Že danes bi morala biti prihodnost kanarčkov precej bolj jasna.

Današnja koprska resnica je takšna, da je Bonifika zavita v oblak negotovosti. Še vedno ni (dokončno) jasno, kdo bo v prihodnje vodil klub, posledično kanarčki nimajo novega trenerja, sestava igralskega mozaika je na čakanju. Zgodba o zanimanju skupine nemških vlagateljev na čelu z Adamom Deliusom za prihod na Obalo ni več sveža, v preteklih dneh pa je kazalo, da je tudi že preteklost. Kakšnih aktivnosti v zvezi z morebitnim prevzemom ni bilo zaznati, toda predsednik rumeno-modrih je kljub vsemu pustil še nekaj manevrskega prostora, da se stvari tik pred zdajci spremenijo. Danes je dan D! »Vlagatelji imajo do 12. ure čas, da sprejmejo odločitev o vstopu v klub in da z bančnimi garancijami pokažejo resnost svojih namenov,« je razkril Ante Guberac, ki se je v preteklih dveh tednih ubadal z zdravstvenimi težavami, ki nikakor niso bile nedolžne, v teh dneh pa se počasi vrača v pogon. »Lahko povem, da je bil Adam Delius v pogovorih zelo korekten, ampak za zdaj je ostalo pri besedah. Konkretnih dejanj še ni bilo, za sklenitev posla kakopak mora biti vse črno na belem. Bomo videli, če se bo kaj zgodilo do današnjega poldneva,« je nadaljeval predsednik Kopra in dodal, da je način (morebitnega) sodelovanja natančno dorečen.

Nočem niti pomisliti, da bi to kdo uničil
»Vlagatelji bi upravljali člansko ekipo, v skupščini kluba bi imeli nenehnega in strogega nadzornika. To vam zagotavljam. Za vsako sezono bi denimo morali proračun zavarovati z bančno garancijo, ki bi jo v primeru težav lahko unovčili. Nikakor ne bom in ne bomo dovolili, da bi se Koper znašel v nerešljivih težavah. Ne bomo dovolili propada. V zadnjih dveh letih sem vložil preveč denarja, vloženega je bilo preveč truda, da smo prišli na zdajšnjo raven. Dodatne kvalifikacije so resda madež, ki si ga ne bi smeli privoščiti, a verjamem, da se bomo iz tega kaj naučili in da se nam ne bo nekoč tudi vrnilo pomanjkanje sreče, kar nas je spremljalo v drugem delu sezone. Smo stabilni, postavili smo organizacijski ustroj in nočem niti pomisliti, da bi vse to nekdo uničil. Ne, to ne pride v poštev in ohranili bomo mehanizme, da bi to preprečili,« je poudaril Ante Guberac.

Pogovor s Kosićem in Zeljkovićem


Ampak časa, da Nemci pridejo na koprsko ladjo, je res zelo, zelo malo. »Ravno zato ne sedimo križem rok, ne mirujemo. Pripravljeni smo tudi na scenarij, da vlagateljev ne bo, nadaljujemo svoje aktivnosti.«

Ena od teh je iskanje novega trenerja. »V torek smo opravili pogovor z Dušanom Kosićem in Zoranom Zeljkovićem ter obema podrobno predstavili trenutni položaj. Če vlagatelji danes do 12. ure ne bodo izpolnili svojih obveznosti, se bomo v popoldanskih urah ali najpozneje do večera odločili, kdo bo prevzel vodenje ekipe. Investitorji bi gotovo imeli svojega kandidata, a če jih ne bo, moramo biti pripravljeni, da se čim prej odzovemo,« je pripovedoval predsednik rumeno-modrih. V igri za naslednika Nedžada Okčića je bojda še vedno tudi Safet Hadžić, ki je bil kandidat že pred ustoličenjem Rodolfa Vanolija.

Morda se bo kateri vrnil
V primeru, da bo ostal v glavni vlogi, pa je Ante Guberac napovedal tudi možnost vrnitve posameznikov, ki so v začetku tedna postali nekdanji člani Kopra. Spomnimo, to so Dare Vršič, Ivan Vargić, Darko Mišić, Goran Jozinović, Marko Pejić in Stefan Stevanović. »Izkoristili smo aneks, ki so ga imeli v pogodbi, a če bom ostal predsednik in če bo novi trener izrazil željo, da potrebuje katerega od teh igralcev, se bom z njim poskušal dogovoriti za vnovično sodelovanje.«

Značke: koper, guberac

Članki iz rubrike