volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 08.06.2021 09:09:30

Navijačem Maribora se bo NAJEŽILA KOŽA: Rožman z EPSKIM GOVOROM svojim igralcem: Če ne bomo PRVAKI ...

Grega Wernig
Kakšen nagovor nogometašem.

Svoje varovance je postrojil na pomožnem igrišču Ljudskega vrta. Pred zbranimi novinarji, ki so lahko spremljali prvih 15 minut treninga, je imel Simon Rožman govor, ki bi ga zlahka preslikali na kakšen film. V slogu Kurta Russella v Čudežu, Gena Hackmana v filmu Hoosiers ali Denzela Washingtona v Ne pozabite velikanov.

"Dajte si eno leto! Eno leto, v katerem boste dali vse od sebe. Eno leto, po katerem bomo potegnili črto in videli, kaj smo naredili. Prejšnje leto smo vrgli stran. Prvenstvo – nič. Pokal – nič. Evropa – nič. Prodaja – nič. Eno leto hočem, da daste od sebe sto odstotkov. Na vsakem treningu," je zelo doživeto govoril mariborski trener. "Pred nami so štirje cilji: prvenstvo, pokal, Evropa in prodaja igralca! Če ne bomo izpolnili niti enega, bom raztrgal trenersko diplomo. Če ne bomo izpolnili niti enega, bo odletela moja glava! Gremo po vse štiri. Če bomo izpolnili tri cilje, dobro. Če bomo dva, tudi v redu. Če ne bomo nobenega … Potem končam! Ne z Mariborom, ampak trenersko delo. Če ne bom izpolnil niti enega cilja, potem trenerski posel ni zame!" je Rožman s svojim nagovorom malce spomnil na legendarnega Ćira Blaževića.

Saj veste, tistega, ki je denimo svojčas dejal, da bo pojedel trenersko diplomo, če bo Robert Prosinečki kdaj postal dober nogometaš. Prepričani smo, da je tako kot Ćiro Rožman govoril metaforično, a če bo Maribor naslednje leto osvojil naslov državnega prvaka, pokalnega prvaka in se uvrstil v skupinski del konferenčne lige, kar je ne tako zelo tih cilj, potem se bomo zagotovo spomnili Rožmanovih besed iz začetka priprav.

Značke: simon-rozman, maribor

Članki iz rubrike