1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ba
ba
0 07.06.2021 16:35:57

Disciplinski sodnik NZS izrekel še ENO (štirimestno) KAZEN. Prvoligaš ODGOVOREN za nešportno vedenje navijačev

Domen Jančič
Boštjan Jeglič se je ubadal s srhljivko za zagotovitev prvoligaške vstopnice.

Ligaški boji na sončni strani Alp so se v največji meri končali (zadnji prvenstveni krog morajo odigrati še v 3. SNL – zahod) in disciplinski sodnik NZS je bržčas izrekel še zadnjo kazen za pravkar končano sezono. Ubadal se je s povratno tekmo dodatnih kvalifikacij za popolnitev 1. SNL med Koprom in Krko, ki so jo Novomeščani po srhljivki dobili s 3:2, toda to je bilo premalo, kanarčki bodo tudi v prihodnje igrali med elito.

Na Obali pa ni manjkalo niti neprimernega in nešportnega vedenja domačih navijačev. »Koper je odgovoren za nešportno in neprimerno vedenje navijačev njihove ekipe,« je zapisal Boštjan Jeglič in v nadaljevanju pojasnil, kdaj so prižigali bakle, dimne bombe in petarde ter jih metali tudi na igralno površino, kar bo Koprčane stalo 1050 evrov.

Poglejte, kaj natančno piše v disciplinskem zapisniku:

- ker so navijači v 59. minuti na tribuni prižgali eno baklo, v 60. minuti eno dimno bombo ter v 84. minuti zopet prižgali še eno baklo (pirotehnični izdelki, katerih glavna učinka sta močna svetloba in dim), se določi denarna kazen v višini 500 evrov, ki se ob upoštevanju oteževalne okoliščine, ki se kaže kot predkaznovanost, poveča še za 150 evrov, ter se posledično izreče denarna kazen v višini 650 evrov;

- ker so navijači v 56. minuti sprožili močno petardo (pirotehnični izdelki, katerih glavni učinek je močan pok), se izreče denarna kazen v višini 200 evrov;

- zaradi odvržene ene prižgane bakle na igrišču v 62. minuti, pri čemer sta glavni učinek prižganih in odvrženih bakel kot pirotehničnih sredstev močna svetloba ali gost dim, se izreče denarna kazen v višini 200 evrov.

FC KOPER se na podlagi 16. člena DP izreče enotna denarna kazen v višini 1050 evrov

Članki iz rubrike