najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bencin Svet24.si

Če vlada ne bo posegla s trošarinami, bo bencin ...

bali Necenzurirano

Od Balija do Colorada in Angole: poslanski turizem...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
5 24.05.2021 08:55:35

Nore besede Matjaža KEKA o uspehu MURE: Ne želim, da se govori o OLIMPIJI in MARIBORU, ker ...

O veliki zmagi Mure v slovenskem prvenstvu je spregovoril tudi selektor Slovenije Matjaž Kek, ki si je ogledal odločilno tekmo v Ljudskem vrtu.

Izjemno zanimivo tekmo v Ljudskem vrtu, po kateri se je prvega naslova državnega prvaka veselila Mura, si je ogledal tudi selektor Slovenije Matjaž Kek. V pogovoru za hrvaški index.hr je potegnil črto pod izjemno zanimivo sezono slovenskega prvenstva in se poklonil Prekmurcem za izjemen rezultat

"Vsa čast. Premagati Maribor v gosteh za naslov prvaka zmorejo samo prave ekipe. Vsi v Sloveniji so imeli v letošnji sezoni vzpone in padce, a Mura je bila najboljša, ko je bilo to najbolj potrebno. Zelo sem vesel za njih, ker je to zelo zdravo okolje, ki obožuje nogomet in kjer se že vrsto let dobro dela. Bil sem na tekmi, na začetku so bili nekoliko nervozni, a so se zelo hitro stabilizirali in delovalo je, da lahko premagajo le same sebe, da je vse odvisno od njih," je povedal Kek in nadaljeval: "Mura je znana po svoji mladinski šoli, pa tudi po tem, da zna najti igralce tudi z druge strani meje. Ti igralci so dali Muri hrvaški pridih, a navsezadnje ni pomembno, kdo od kod prihaja, temveč to, kako ekipa igra. Ta naslov je plod pametnega dela. Molčali so in igrali, zdaj pa se jim je vrnilo. Celotna regija stoji za klubom. To se je videlo v Murski Soboti tudi v času epidemije. Ni bilo gledalcev na tribunah, a v mestu se je čutilo, da vsi podpirajo klub."

Beseda je nanesla tudi na številne spodrsljaje Olimpije in Maribora. "Ne bi želel, da se zdaj govori o Mariboru in Olimpiji, ker je to trenutek Mure, oni morajo biti glavna novica."

Značke: matjaž-kek, mura

Članki iz rubrike