palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

STA
STA
2 23.05.2021 17:58:32

Za slovo od sezone prepričljiva zmaga Interja, Handanović dvignil pokal

Reuters
Milanski Inter si je 19. naslov italijanskega nogometnega prvaka zagotovil že štiri kroge pred koncem sezone, na današnji tekmi zadnjega kroga v serie A pa je zasedba nekdanjega slovenskega reprezentančnega vratarja Samirja Handanovića, ki je branil v prvem polčasu, premagala Udinese s 5:1 (2:0).

Za Milančane so gole dosegli Ashley Young (8.), Christian Eriksen (44.), Lautaro Martinez (55./11 m), Ivan Perišić (64.) in Romelu Lukaku (72.), za Videmčane pa Roberto Pereyra (79./11 m). Tekmo si je ogledalo "tisoč izbrancev", 4000 privržencev Interja pa se je na poslovilni tekmi v tej sezoni zbralo pred stadionom San Siro.

Bolj zanimivo dogajanje se obeta v večernih urah. Atalanta Josipa Iličića si je ne glede na razplet drevišnjega dvoboja z AC Milanom v prihodnji sezoni že zagotovila nastop v evropski ligi prvakov, za zadnji dve prosti mesti v tem tekmovanju pa se potegujejo Napoli, AC Milan in Juventus.

Zasedbi iz Neaplja in Milana imata točko več od ekipe iz Torina, ki je v sredo - po zmagi nad Atalanto iz Bergama - osvojila italijanski pokal.



Pari drevišnjih tekem zadnjega kroga, ki se bodo začele ob 20.45, so Atalanta - AC Milan, Bologna - Juventus, Napoli - Verona, Sassuolo - Lazio, Spezia - Roma in Torino - Benevento.

Petouvrščena ekipa v serie A bo nastopila v evropski ligi. Nastop v tem tekmovanju si je že zagotovil šestouvrščeni Lazio, za sedmo mesto, ki prinaša kvalifikacije v evropski konferenčni ligi, pa sta kandidata Roma in Sassuolo.

V soboto so bile na sporedu tri tekme. Genoa je v gosteh premagala Cagliari z 1:0, slovenski reprezentant Miha Zajc pa je za zasedbo iz Genove igral od 57. minute naprej. Crotone in Fiorentina sta se razšla brez golov, Sampdoria pa je premagala Parmo s 3:0. Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić ni bil v kadru ekipe iz Parme, ki je - tako kot Benevento in Crotone - izpadla iz serie A.

Značke: nogomet, italija, inter

Članki iz rubrike