Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
2 18.05.2021 18:50:41

KAKŠEN ZAPLET! Kaj to pomeni za Maribor in Olimpijo?! Ljubljančani zapravili VELIKO PRILOŽNOST, Aluminij pa ...

Grega Wernig
Nogometaši Aluminija so v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Bravo s 3:0 (2:0).

Aluminij - Bravo 3:0 (2:0)
* Športni park, brez gledalcev, sodniki: M. Jug, Kasapović, T. Jug.
* Strelci: 1:0 Mujan (4.), 2:0 Prša (21.), 3:0 Jakšić (59.).
* Aluminij: Janžeković, Petek, Azemović, Bolha (od 80. Pantalon), Krefl (od 80. Ploj), Prša, Marinšek, Jakšić, Đerlek (od 85. Krajnc), Mujan (od 85. T. Pečnik), Kadrić (od 74. Flakus Bosilj).
* Bravo: Vekić, Drkušić (od 65. Maher), Brekalo, Španring (od 65. Ogrinec), Kurtović, Kirm (od 71. Matko), Žinko, Trontelj, Kramarič, Žugelj (od 71. Kancilija), Tučić (od 65. Maružin).
* Rumeni kartoni: Marinšek, Đerlek, Prša, Petek, Jakšić, Mujan; Drkušić, Kramarič, Kirm, Žinko.
* Rdeči karton: /.

Kidričani so tudi peto tekmo zapovrstjo končali brez poraza, tokrat so vpisali novo zmago, ki jih je pripeljala na rob obstanka v ligi. Zdaj imajo 42 točk, toliko kot današnji tekmec, ki pa je zamudil novo priložnost za potrditev obstanka, za kar bi danes potreboval točko. Oba pa si lahko zagotovita dokončen obstanek v sredo, če bo Gorica odvzela točke Celju, ki s tekmo manj za omenjenima tekmecema zaostaja za pet točk.

Boj za obstanek čaka še nogometaše Tabora, ki imajo dva kroga pred koncem 41 točk. Zaradi tega bodo še kako motivirani na naslednji tekmi proti Olimpiji, Bravo pa bo obstanek lahko lovil tudi na zadnji tekmi sezone, ko se bo prav tako pomeril z Olimpijo. V boju za obstanek je še Koper, ki pa ga že jutri čaka dvoboj z glavnim kandidatom za naslov prvaka - Mariborom.



Izbranci Oskarja Drobneta so povedli v četrti minuti, po kotu in neodločnem Andražu Kirmu pred lastnimi vrati je do žoge prišel Tonči Mujan in iz bližine zadel za 1:0. V šesti minuti podobne neodločnosti iz bližine ni uspelo kaznovati še Roku Prši, ki je žogo poslal mimo vrat.

Ljubljančani, ki so pogrešali kaznovana Mitjo Križana in Mustafo Nukića, so imeli v 14. minuti priložnost za izenačenje, toda Martin Kramarič je žogo v boju z Luko Janžekovićem poslal mimo vrat.

V 21. minuti so domači podvojili prednost, Armin Đerlek je z desne strani podal pred gol, kjer je Prša s strelom iz prve matiral Igorja Vekića. Prša je poskusil tudi v 32. minuti, takrat je žogo po strelu od daleč Bravov vratar ujel.

Kidričani so tudi v drugem polčasu konkretneje začeli, v 59. minuti pa še povišali prednost, potem ko je Aljaž Krefl z leve strani podal pred vrata, kjer se je dobro znašel Nemanja Jakšić in iz bližine zadel za 3:0.

Šele v 87. minuti so Ljubljančani sprožili prvi strel v okvir vrat, malce z leve strani je poskusil Miha Kancilija, a je boj z njim dobil Janžeković. Ta je zatem uspešno posredoval še pri enem strelu od daleč.

Aluminij bo v soboto v zadnjem, 36. krogu gostoval v Domžalah, Bravo pa bo gostil Olimpijo.

Članki iz rubrike