zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

rb
rb
5 02.04.2021 17:21:30

Ante Šimundža BREZ DLAKE NA JEZIKU: Povem vam, kaj si mislim o UKREPIH in kdo ODLOČA O NJIH

Aleš Cipot
Strateg Mure je spregovoril o nastalih razmerah.

Po prekinitvi ligaških tekmovanj so se trenerji kakopak znašli v nadvse neprijetnem položaju. "To ni v redu," je bil prvi odziv Anteja Šimundže o nastalih razmerah. "Ni v redu, ker se na kolektivni šport gleda z nepravimi očmi, nasploh pa velja, da smo športniki najmanj rizična skupina," je dodal trener Mure in opozoril, da je prvenstvo do zdaj potekalo v varnem okolju ob številnih ukrepih in testiranjih. "Poglejte, prodajalke v trgovinah s hitrim testom lahko delajo en teden, za kupce test ni potreben, med njimi so seveda lahko tudi okuženi. Testirali smo se pred vsako tekmo, ki smo jo morali odigrati 48 ur po prejetju izvida. In tako vsakič znova. Res ne vem in ne razumem, kako nas je zaradi tega med 'lockdownom' mogoče enačiti z vsemi drugimi."
Pozitivnih testov je bilo zanemarljivo malo, tako je bilo po naših informacijah tudi na pravkar končanem prvem delu evropskega prvenstva mladih reprezentanc – zgolj štirje! "Glede na to, kako smo delovali do zdaj in bili nenevarni za okolico, je zame prekinitev prvenstva zelo veliko presenečenje. Dvomim, da je bil kdorkoli pripravljen na kaj takega. Dvomim, da je kdorkoli pričakoval, da bo prepovedano profesionalno oziroma tekmovanje na najvišji državni ravni. Plačani smo od tega, živimo od tega. Ljudje, ki odločajo o tem, v to verjetno nimajo vpogleda in ne vedo natančno, za kaj gre," je poudaril Ante Šimundža.
Ker so dovoljena poslovna kosila, smo mu v šali predlagali 'poslovne treninge' ... "Veliko je nasprotujočih si ukrepov," je pristavil v resnem tonu in nadaljeval: "Po mojem mnenju gre za nepoznavanje razmer ... Oziroma za neznanje ljudi, ki o tem odločajo. Zelo preprosto. Prav tako se sprašujem, kako resno pristojni dojemajo te stvari. Dejansko ne razumem, kako smo športniki lahko nevarni za okolico, če smo najmanj rizična skupina."


Vsi klubi se zdaj kakopak soočajo z veliko težavo, na kakršno še pred nekaj dnevi niso niti pomislili. "Seveda je težava. Za nami je tritedenski premor, ki smo ga poskušali izkoristiti za nadgradnjo pripravljenosti, ki bi morala priti do izraza na tekmah, predvidenih v nadaljevanju prvenstva. Zdaj se je vse spremenilo, znova bomo morali izmišljati 'toplo vodo' z individualnimi treningi. To je nadvse neprijetno in treba je temeljito razmisliti, kako naprej, kako se odzvati," je sklenil mariborski strokovnjak na klopi soboškega prvoligaša.

Članki iz rubrike