rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

jz
jz
4 02.04.2021 13:50:13

SRAMOTA v LJUBLJANI! Mesto športa? 'Malo morgen'! Do kdaj? Do kdaj bo tako, da je šport zadnja ... (foto)

To, kar se dogaja v prestolnici, je šlo čez mejo dobrega okusa. Nekaj takega se v normalni državi, ki nekaj da na šport, zagotovo ne bi zgodilo. Slovenija pa je, tudi glede na zadnje zaprtje, vse prej kot to.

Pred dnevi je po več kot desetletju spet na začetku. Joc Pečečnik namreč in njegov projekt Bežigrajski športni park, v katerega naj bi vložil že več kot deset milijonov evrov.

bežigrajski športni park
bsp.si

Pred dnevi je ostal brez gradbenega dovoljenja za obnovo Bežigrajskega stadiona (na katerem je izjemne uspehe dosegla slovenska nogometna reprezentanca in na katerem so gostovali izjemni evropski klubi, tekmeci Olimpije), ki ga je že imel. Kako to? Pečečnikov projekt obnove Plečnikove mojstrovine je dobil sekiro v hrbet že marca lani, ko je ministrstvo za kulturo umaknilo soglasje za izvedbo projekta. Pečečniku ni pomagalo niti to, da je sodeloval z Janševo vlado pri dobavi zaščitnih mask, minister Simoniti je bil neizprosen.

bezigrajski stadion1
M24.SI

Pred dvema tednoma pa je, po pisanju Siola, Zavod za varstvo naravne in kulturne dediščine izdal novo mnenje, tokrat negativno, za izvedbo projekta. Pa čeprav je ZVKDS pred tem izdal pozitivno mnenje. Toda kot kaže, je prišel ukaz, da tako pač ne gre. In zakaj je moral Pečečnik še enkrat zaprositi za soglasje? Podjetje BŠP je moralo, ko je imelo vsa potrebna dovoljenja - okoljevarstvena, kultura in pozitivno mnenje Zavoda za varstvo kulturne dediščine - na ministrstvu za okolje in prostor prositi za integralno gradbeno dovoljenje, ki pa je zahtevalo ponovno soglasje ZVKDS. In ga seveda ni dobilo. Zdaj se veselijo prebivalci Fondovih blokov, ki bodo lahko imeli svoje vrtičke (na mestni zemlji?), Plečnikova dediščina pa bo seveda povsem propadla in potem bo kriv... Kdo? Če je prebivalcem Fondovih blokov res toliko za pravo Plečnikovo dediščino in njeno pravilno umestitev v okolje, potem naj jo ali odkupijo in obnovijo sami ali pa naj jo odkupi država in obnovi ona. Samo te dve možnosti sta. Sicer pa, objekt je bil zgrajen po namembnosti za šport (sokolska srečanja), res pa je, da je bil prvi večji dogodek na njem evharistični kongres. In ...?     

Značke: ljubljana, sramota

Članki iz rubrike