Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
02.04.2021 16:48:51
Deli članek:

Manchester United prosi za pomoč navijačev

Angleški nogometni velikan Manchester United je vzpostavil spletni sistem za poročanje navijačev o rasizmu in drugih tovrstnih zločinih, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Rdeči vragi so se s to iniciativo pridružili tekmecem v državnem prvenstvu, Arsenalu, ki je ta sistem vzpostavili v začetku tedna.

Številni zvezdniki Uniteda, med njimi tudi Anthony Martial in Marcus Rashford, so bili v tej sezoni izpostavljeni rasističnim opazkam. Nekdanji zvezdnik Arsenala Thierry Henry je pred kratkim zapustil družbena omrežja v znak protesta zaradi naraščanja zlorab na spletu.

"Izzivamo naše navijače in navijače vsakega kluba, naj si ogledajo posnetke in razmišljajo o najljubših spominih, najboljših moštvih in najbolj slavnih igralcih," je dejal eden od direktorjev izvršnega odbora Uniteda Richard Arnold.

"Kako drugačni bi bili ti spomini brez raznolikosti in sprejemanja nekaterih najboljših igralcev na svetu, ki so polepšali našo igro in bili uspešni za naše klube? Na žalost nogometaše po državi še naprej zlorabljajo po spletu, na videz brez strahu pred kakršnimikoli sankcijami," je še dodal Arnold.

"Ni dovolj dobro, da vsi mirno sedimo ob strani, ko beremo o rasističnih opazkah in neprimernem vedenju. Neaktivnost ima posledice. Ne smemo je prenašati. Če to vidite ali preberete, prijavite," je sklenil.

United bo z vodstvom angleškega prvenstva pristojnim organom pomagal pri posredovanju pritožb, prejetih na družbenih medijev. Klub je obenem pozval tudi družabna omrežja, da vsakršno neprimerno vsebino svojih uporabnikov ostro kaznujejo.