pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

ba
ba
2 03.03.2021 21:16:48

ŽAN KOLMANIČ pojasnil, zakaj ZAPUŠČA Ljudski vrt

Grega Wernig
Obetavni levi bočni branilec bo kariero nadaljeval v ZDA.

Zdaj je torej postalo tudi uradno, da Žan Kolmanič odšteva zadnje dneve pod Kalvarijo. Kariero bo nadaljeval v ZDA, kjer bo branil barve moštva Austin FC. Novim soigralcem se bo pridružil po 15. marcu, do takrat bo odigral še tri tekme v vijoličastem.

"Po sedmih letih v vijoličastem dresu je prišla res zanimiva priložnost za odhod. Hvaležen sem klubu za zaupanje, hkrati pa vesel, da lahko naredim naslednji, velik korak na razvojni poti. Pozanimal sem se o ligi, o vsem, kar me čaka. Bo nekaj novega, čaka me drugačna izkušnja, kot smo je vajeni v evropskem nogometu, a verjamem, da MLS pomeni zame dober izziv. Odkar sem začel redno igrati, je kar hitro prišla ponudba, ki pa je ne gre zavrniti. Čas hitro gre, to obdobje od U15 do članov je hitro minilo in zdaj je čas za nov korak. Pripravljen sem na nov izziv," je svojo odločitev za uradno spletno stran 15-kratnih slovenskih prvakov pojasnil Žan Kolmanič.

"Za zanimanje iz ZDA sem izvedel že pred nekaj tedni, a sem s popolno osredotočenostjo nadaljeval z delom in obveznostmi pri NK Maribor. Enako velja tudi po sklenitvi dogovora, saj menim, da je edina prava pot, ko si ne dovoliš, da karkoli vpliva nate. Z mislimi sem le pri sobotnem gostovanju v Novi Gorici in storil bom vse, da prispevam svoj delež v soboto ter predvidoma še na preostalih tekmah. Da ob mojem odhodu ostanemo na vrhu lestvice in da se trofeja, namenjena prvaku, ob koncu sezone vrne, kamor sodi," je še pristavil mladenič iz Veržeja.

Članki iz rubrike