Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 21.02.2021 18:57:34

Pred SREDINIM DERBIJEM je vodilna Olimpija še POVEČALA PREDNOST pred Mariborom!

Grega Wernig
Nogometaši Aluminija in Olimpije so se v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

V Kidričevem sta se srečali najuspešnejši ekipi iz uvodnih dveh krogov spomladanskega dela. Domača tokrat ni mogla računati na kaznovanega Harisa Kadrića, ki prisilno počiva, ker je na tekmi s Celjem ugriznil tekmeca, gostujoča pa je bila brez Nina Pungarška. Je bil pa zato v kadru zadnji novinec Ante Ćorić, ki je tudi začel v prvi enajsterici. A niti on ni mogel Olimpiji pomagati še do tretje zaporedne spomladanske zmage. Kljub temu so vodilni zeleno-beli povečali prednost pred Mariborom na dve točki, Aluminij pa ostaja predzadnji.

Olimpija je v prvih 20 minutah imela več od igre in tudi nekaj obetavnih akcij, ki pa so jih gostujoči nogometaši preslabo zaključevali ali pa jim je zaključni strel preprečila domača obramba s pravočasnim blokom. Pozneje so se prebudili tudi domači, ki pa tudi niso posebej ogrožali Žige Freliha. V 33. minuti je bilo spet malce bolj vroče pred vrati Aluminija, a ne Andres Vombergar ne Mihailo Perović nista prišla do pravega strela.

Tudi uvod drugega polčasa ni ponudil posebej razburljivih dogodkov, so pa v 65. minuti lepo priložnost zapravili domači, ko je v osrčju kazenskega prostora Filip Jauk prišel do strela, a tega slabo izvedel in žogo poslal mimo cilja. Kidričani so v 69. minuti tudi zadeli, a so sodniki gol razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

Na drugi strani so Ljubljančani v 74. minuti večkrat zapovrstjo poskušali s streli v kazenskem prostoru, nazadnje Ćorić, a je tudi on slabo zadel žogo, tako da je ostalo pri 0:0. Tako pa je bilo vse do konca, saj si ekipi nista priigrali več resno nevarne priložnosti, le v drugi minuti sodniškega dodatka je pri Ljubljančanih poskusil Eric Boakye, a tudi on slabo.


Aluminij bo v 23. krogu v četrtek gostoval v Novi Gorici, Olimpija pa bo dan prej v derbiju Ljubljanske kotline gostila Domžale, v soboto pa zmaje v Ljudskem vrtu čaka še obračun z Mariborom.

Aluminij - Olimpija 0:0
* Kidričevo - Športni park, brez gledalcev, sodniki: Vinčić, Klančnik, Benc.
* Strelci: /.
* Aluminij: Janžekovič, Azemović, Petek, Jakšić, Krefl, Prša (od 85. G. Pečnik), Bolha (od 82. Marinšek), Đerlek (od 59. Čermak), T. Pečnik (od 59. Krajnc), Mujan (od 59. Jauk), Flakus Bosilj.
* Olimpija: Frelih, Andrejašič (od 83. Pavlović), Korun, Delamea Mlinar, Boakye, Ostrc (od 69. Valenčič), Elšnik, Ćorić (od 83. Kurež), Perović, Vombergar, Ivanović.
* Rumeni kartoni: Krajnc; Delamea Mlinar, Elšnik, Andrejašič.
* Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike