stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ro
ro
0 19.02.2021 11:59:59

UF, kakšen odziv MURE v slogu NAJVEČJIH. To bo mogoče storiti pred STADIONOM ...

Jurij Kodrun
V soboškem prvoligašu so povlekli hvale vredno potezo.

Na tekmah 1. SNL je stopila v veljavo pomembna novost. Z zadnjim odlokom vlade je uvedeno obvezno testiranje na prisotnost virusa sars-cov-2 tako za športnike in člane njihovih ekip, ki se udeležujejo tekmovanj, kot tudi drugo osebje, ki tako ali drugače sodeluje pri izvedbi teh tekmovanj. Ker torej na sončni strani Alp trenutno poteka le prvenstvo na najvišji ravni, je takšna odločitev najbolj aktualna za 1. SNL, kjer do zdaj obvezno testiranje igralcev in trenerjev ni bilo obvezno, poslej bodo lahko na igrišču ali ob njem le s potrdilom o negativnem testu na covid-19, ki ne sme biti starejše od 24 ur. Prav tako kot vsi ostali na stadionu, ki bodo morali v skladu z Odlokom imeti enega izmed naslednjih dokumentov: potrdilo o negativnem rezultatu PCR ali hitrega antigenskega testa, ki ni starejši od sedem dni (upošteva se dan izvedbe testiranja), ali potrdilo o cepljenju zoper covid-19, s katerim dokazujejo, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Biontech/Pfizer preteklo najmanj sedem dni, Moderna najmanj 14 dni in AstraZeneca najmanj 21 dni, ali potrdilo o pozitivnem rezultatu testa PCR ali testa HAG, ki je starejši od 21 dni, vendar ni starejši od šest mesecev, ali potrdilo zdravnika, da so preboleli covid-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev. Kot dokazilo velja tudi prejeti SMS o rezultatu testa.

V klubih bodo kakopak poskrbeli, da bodo igralci in člani strokovnega vodstva v določenem roku opravili testiranje, marsikdo, ki je na stadionu v drugi vlogi, pa se je zaradi obveznega zelo svežega testa znašel v časovni zagati, ki je ob koncu tedna, ko je možnosti za testiranje veliko manj, še toliko večja.

To so hitro spoznali tudi v soboškem prvoligašu in povlekli zares hvale vredno potezo v slogu velikih odlično organiziranih klubov, ki bo marsikomu 'olajšala življenje'. "V luči naglih sprememb in dopolnitev Odloka, ki določa, da imajo vstop na tekmovanja v kolektivnih športih samo osebe z negativnim izvidom na novi koronavirus, ki ni starejši od 24 ur, je marsikdo postavljen v časovno stisko. Obveščamo vas, da bo testiranje s hitrimi testi na novi koronavirus mogoče pred sobotno tekmo tudi pred vhodom na stadionom, in sicer med 18. in 20. uro. Tekma 22. kroga PLTS med NŠ Mura in ND Gorica se bo začela ob 20. uri," so sporočili črno-beli.

Članki iz rubrike