nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

EkipaSN
EkipaSN
0 19.02.2021 11:01:56

V šoku, ker je vedel, kdo je

Profimedia
Kopru je poleg Ljubljane, Maribora in Celja pripadla čast organizacije tekem prihajajočega evropskega prvenstva do 21 let. Na Bonifiki bodo gostovale štiri ugledne reprezentance, poleg Anglije, Švice in Hrvaške tudi Portugalska.

Prvenstvo do 21 let bo startalo 24. marca, ob 18. uri, ko se bosta začeli tekmi Slovenija – Španija (Maribor) in Češka – Italija (Celje). Dan pozneje bo prvič oživela tudi koprska Bonifika, 25. marca se bosta ob 15. uri najprej udarili Anglija in Švica, šest ur pozneje se bo začela še tekma med Hrvati, ki jih vodi nekdanji trener Olimpije Igor Bišćan, in Portugalci. Če ne bo prišlo do velikega presenečenja oziroma če bo vse potekalo tako, kot bi moralo, potem bo portugalski selektor Rui Jorge, svoj čas odličen levi bočni branilec (45 tekem za izbrano vrsto svoje države), na tej tekmi in na ostalih računal tudi na Danyja Moto. V Luksemburgu rojeni napadalec si kruh služi v Italiji, kjer igra za visokoletečo Monzo (njen lastnik je razvpiti Silvio Berlusconi, pri vodenju kluba mu pomaga tudi kultni Adriano Galliani), med letoma 2019 in 2020 pa je bil tudi član Juventusa. Prav tam so se mu uresničile sanje, saj je osebno spoznal – Cristiana Ronalda! Dvaindvajsetletni Mota je ob tem razkril, da ga je eden najboljših nogometašev vseh časov ob njunem snidenju, milo rečeno, šokiral.


Ni kradel zvezdnikovih idej

"V Juventusu sem lahko treniral s članskim moštvom. Tudi z Ronaldom, ki je od nekdaj moj idol. Malce sva poklepetala, najbolj pa sem bil šokiran in res presrečen, ker je že takoj vedel, kdo sem. Vedel je vse o meni. Lahko priznam, da mi je dal kar nekaj koristnih nasvetov. Veliko sem se naučil z njegovo pomočjo. No, nisem 'kradel' njegov idej, potez, ampak že to, da mi je podelil nekaj nasvetov, je zame več kot dovolj," je pripovedoval nogometaš, ki se ga je med igranjem za malo znani italijanski klub Virtus Entella prijel zanimiv vzdevek – CR7 iz Chiavarija. "Njegovi nasveti so bili zame nekaj edinstvenega, hkrati pa mi ni treba poudarjati, kako zelo me je motiviral pogovor z njim," je dejal nogometaš, ki je v tej sezoni v drugi italijanski ligi odigral 22 tekem in zabil pet golov. Strokovnjaki sicer opozarjajo nanj in poudarjajo, da bi Mota lahko bil eden od zvezdnikov prihajajočega evropskega prvenstva. Veliki oboževalec Ronalda se s tem ne obremenjuje preveč: "Lepo je slišati, da veljam za velikega talenta. Toda sem šele na začetku nogometne poti in vem, da je pred nami veliko trdega dela. Če bom garal, uspeh ne bo daleč stran. Miren sem, kaj mi bo prinesla prihodnost, pa bomo videli."

Članki iz rubrike