Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ba
ba
07.02.2021 13:39:21
Deli članek:

ŠPANSKI SLOG na slovenski sceni! Da, vztrajamo pri tem, temu posvečamo OGROMNO POZORNOSTI

Martin Metelko

Aktualni prvaki bodo prav gotovo med ekipami, ki bodo na začetku drugega dela sezone najbolj pod drobnogledom. Odprli so namreč novo poglavje pod vodstvom nekdanjega češkega zvezdnika Jirija Jarošika.

Celjski dnevi na osrednjem delu priprav v Turčiji so bili nadvse pomembni za seznanjanje z načinom dela novega trenerja Jirija Jarošika in njegovimi zahtevami, idejami. "V prvi vrsti je gotovo pomembno, da smo se s trenerjem dobro ujeli, komunikacija je odlična. Prav tako menim, da smo njegove zahteve v največji meri sprejeli na pravšnji način. Razumljivo pa vse skupaj vendarle še ni na ravni, ki bi si je želeli; prostora za napredovanje je vedno dovolj," pravi Luka Kerin.

Navijači in marsikdo na sončni strani Alp se sprašuje, kakšne naj bi bile osnovne značilnosti celjske igre? "Nogomet sem igral v veliko državah, kariero sem kot osrednji branilec končal v Španiji. Izkušnje, ki jih nimam malo, bi rad prenesel na svoje fante. Španski slog mi je najbližji in rad bi, da bi takšen nogomet igrali moji fantje. Želim biti uspešen in zadovoljiti apetite gledalcev," je ob prihodu v knežje mesto med drugim povedal Jiri Jarošik. Dozdajšnje prijateljske preizkušnje so takšne smernice potrdile, grofi v načinu igre dejansko dobivajo španski pridih. Lahko bi dodali, da ga spet dobivajo, pri takšnem način je kar lep čas vztrajal tudi nekdanji trener Dušan Kosić, a potem 'obrnil ploščo'. In osvojil naslov prvaka ...

"Vztrajamo pri kakovostni posesti, pri hitrih kratkih podajah. Ali kot pravi trener, pri španskem slogu. To je osnova, temu posvečamo res veliko pozornosti. Poskušamo se izogibati nepotrebnemu izgubljanju žoge. Tudi proti močnim ruskim tekmecem v Turčiji smo vztrajali pri takšni podobi in bili kar uspešni, vendar se zavedamo, da moramo in zmoremo bolje. Navsezadnje smo s trenerjem skupaj šele krajši čas. Na določene zadeve se moramo še navaditi, do zdaj opravljeno moramo v prihodnje nadgrajevati. Biti moramo še boljši, vsekakor pa se mi zdi, da smo na pravi poti," je odločen Luka Kerin.

alesfevzer.com