Arian Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo ...

mark rutte Svet24.si

Izbrali so novega šefa Nata

1719350996-mm2-7994-1719350948316 Necenzurirano

Noč, ko smo postali veliki #komentar

pavser vilfan nikolic brozovic Reporter.si

Popoln kaos na RTV: član uprave Franci Pavšer ...

andraz sporar slovenija anglija Ekipa24.si

Presrečni Šporar je razkril, s katerim ...

Kaj nam je želela sporočiti? Odkrito.si

Nova teorija zarote! Kate nam želi sporočiti, da...

matjaz kek slovenija pm Ekipa24.si

Matjaž Kek je po uvrstitvi v osmino finala poslal...

rb
rb
1 07.02.2021 11:30:06

Močan ADUT kanarčkov: Na treningu jaz, KAKA, ROBINHO, BALOTELLI ... V moji glavi je bil BUM, potem pa ...

Jurij Kodrun
Petindvajsetletni krilni napadalec bo tudi v drugem delu sezone pomembno orožje Mirana Srebrniča.

Maks Barišić spada v skupino 'izgubljenih sinov', ki so se vrnili na Bonifiko. Že pred časom oziroma septembra je to storil po letih igranja na Apeninskem polotoku, kjer je prekinil sodelovanje s Catanio. Je bila odločitev za takšen korak težka ali lahka? Je bilo treba dolgo razmišljati? "Catania je bila v precejšnji krizi, dogajale so se tudi spremembe v vodstvenih strukturah. Ko je prišla nova uprava, sem kmalu spoznal, da nimamo ravno istih načrtov, Koper pa ni skrival, da me želi videti v ekipi. Nenehno sem upal, da se bomo s Catanio vrnili v serie B, vendar nam to zaradi takšnih in drugačnih razlogov ni bilo usojeno, zato sem menil, da je bila vrnitev v tistem trenutku pravšnja odločitev. Igram v prvi ligi in mislim, da je Koper tudi primerna odskočna deska za naprej, za naslednjo stopnico višje. Ampak o tem zdaj ne razmišljam. Osredotočen sem le na to, da bi spomladi igral čim bolje in prispeval pomemben delež k želenim dosežkom. Povrhu vsega pa sem doma, kar me navdaja z zadovoljstvom, prav tako kot to, da je klub zelo ambiciozen. Predsednika Anteja Guberca poznam že od prej in vem, da je zelo ambiciozen, tekmovalen. Hoče biti uspešen, hoče nekaj narediti in takšna je tudi ekipa, kar me neizmerno veseli. Zaradi tega je bila odločitev o vrnitvi še lažja," je pojasnil varovanec Mirana Srebrniča.

Ni jih malo, ki so presenečeni, da je star šele 25 let, saj je dejstvo, da je na sceni že precej dolgo in da je doživel že marsikaj. "Veste kaj, tudi jaz sem kar šokiran, da jih imam toliko. In da, lahko rečem, da je bila dozdajšnja kariera na neki način malce čudna," se je nasmejal Maks Barišić.
Kakšna odločitev je bržčas vredna obžalovanja? Ali pač ne? "Z današnjo glavo bi morda kaj spremenil, ampak tako pač je. To je za menoj, gledam naprej, osredotočen sem na prihodnost. Kar je bilo, me ne skrbi," je odvrnil otrok Kopra, ki je med drugim pod vodstvom Pippa Inzaghija navduševal v primaveri velikega Milana, takrat so se mu uresničevale sanje. "Že prej sem imel vrhunsko sezono tudi v mladi ekipi Catanie, zaradi česar sem se potem tudi preselil k Milanu. Uf, takrat je bil v moji glavi 'bum', to so res bile sanje. Ne le, da sem dobro igral, tudi treningi s člansko ekipo so bili edinstveno doživetje. Biti na igrišču skupaj s Kakajem, Robinhem, Balotellijem, Muntarijem, Birso ... To je bilo zares nekaj posebnega. Bila je odlična ekipa, takrat je Milan nazadnje igral v ligi prvakov, vaditi skupaj s takšnimi mojstri je za vsakega mladega igralca dejansko izjemna izkušnja. Neprecenljiva!"
Izhodišče za lepo kariero je bilo čudovito, ampak ... "Vse je potekalo super, razumljivo sem bil vzhičen, a ker sem imel status posojenega igralca, je Catania zahtevala kar veliko denarja in moral sem se vrniti. Na mojo nesrečo ravno v obdobju, ko je izpadla iz prve lige. V serie B nisem dobil dosti priložnosti, ker smo po imenih imeli zelo močno ekipo, ki bi se morala vrniti med elito, ampak ni šlo vse po načrtih. Nikakor ne, naposled se je zgodila še afera zaradi domnevnega prirejanja izidov, sledila je kazen. Imel sem veljavno pogodbo, in čeprav sem bil še kar vroč, sem tako rekoč v trenutku končal v tretji ligi. Vse to je zapletlo moj položaj, ni mi bilo lahko, in zato sem še kako zadovoljen, da lahko zdaj pomagam Kopru," je še povedal Maks Barišić.

barisic jk
Jurij Kodrun

Članki iz rubrike