Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.01.2021 09:37:14
Deli članek:

Kaj se dogaja pri OLIMPIJI?! Ali je to REŠITEV za Ljubljančane? Mandarić naj bi vajeti predal ...

Jurij Kodrun

Milan Mandarić se je vrnil z dopusta v Združenih državah Amerike, toda preden je odšel v svojo pisarno na Dunajski cesti, kjer ima prostore Olimpija, je domnevno na Hrvaškem opravil še sestanek, ki bi lahko ključno vplival na prihodnost ljubljanskega kluba.

Da je finančno stanje Olimpije že nekaj časa precej slabo, ni skrivnost. No, kako ne bi bilo? Klub ima bore malo sponzorjev, plače nogometašev in zaposlenih so za slovenske razmere še vedno visoke, prav tako pa Ljubljančani že celo večnost niso nikogar prodali za omembe vreden znesek. Nič čudnega torej, da ima klub kar nekaj neplačanih računov, zaostalih obveznosti. Glasno se govori, da tudi zadnje plače še vedno niso romale na bančne račune (vse bolj nezadovoljnih) nogometašev.

Medtem je vse daljša vrsta tistih, ki neprestano trkajo na vrata ljubljanskega kluba in sprašujejo, kdaj bodo dobili denar, ki jim ga Olimpija dolguje. Leta slabega, nespametnega vodenja kluba so naredila svoje in Milan Mandarić se je znašel v sila nehvaležnem položaju. Potem ko je v preteklih letih zapravil več kot 40 milijonov evrov, je zdaj prišel do točke, ko sam ni več sposoben financirati tega dragega ustroja. Že nekaj časa mu pri zagotavljanju sredstev pomagajo tudi drugi, v zadnjih mesecih v prvi vrsti Željko Mandarić, pred časom celo hrvaški poslovnež leta.

Željko je daljni sorodnik predsednika Olimpije, da zares pomaga zeleno-belim, pa je v pogovoru za Ekipo SN potrdil 31. julija lani, ko je med drugim dejal: "Milan Mandarić je star že 82 let in moramo ga malce razbremeniti, zato se bom na neki način dejansko vključil v poslovni del klubskega ustroja. Najprej se morava sicer uskladiti o željah in vizijah, potem bomo več vedeli, kako in kaj ... V glavnem, vstopil bom v klub, za karkoli drugega pa je prezgodaj." Od tedaj je minilo že kar nekaj mesecev, v tem času pa sta, vsaj tako se zdi, oba Mandarića naredila nekaj velikih korakov k temu, da se bo starejši Mandarić končno lahko (nekoliko) umaknil in mu ne bo treba več samemu držati klubskih vajeti.

Kot smo izvedeli iz zanesljivih virov, naj bi bil Željko Mandarić pripravljen dokončno vstopiti v klub, in to z določenim (večinskim?) lastniškim deležem podjetja FC Olimpija d.o.o., s katerim Milan Mandarić obvladuje nogometni klub, ki je sicer v skladu s slovensko zakonodajo zgolj športno društvo ...

CELOTEN ČLANEK O DOGAJANJU PRI OLIMPIJI SI LAHKO PREBERETE SAMO V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!