Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.01.2021 18:39:10
Deli članek:

PRESENEČENJE v Aluminiju: Iz tujine se je vrnil STARI ZNANEC s slovenskih nogometnih zelenic!

Grega Wernig

Prvi del sezone so Kidričani končali na devetem mestu.

Že pred odhodom na zimski odmor so v klubu zamenjali trenerja, Slobodana Gruborja je zamenjal Oskar Drobne. Kmalu po zadnji decembrski tekmi pa je iz šume prišlo obvestilo, da sta odšla tudi Jure Matjašič, ki se je preselil v Celje, in Mihael Klepač, ki kariero nadaljuje pri Muri. Rdeče-beli dres sta slekla še Filip Kukuličić in Marko Maletić, Lucas Horvat je težje poškodovan, novih obrazov pa še niso predstavili.

Do danes, iz Aluminija je namreč prišla informacija, da se je klub za sodelovanje dogovoril s Klemnom Bolho. Sedemindvajsetletni branilec je bil nazadnje član litovskega Žalgirisa, s šumarji pa je pogodbo podpisal do 30. maja 2022. Bolha je bil v Žalgirisu od poletja 2019 in za Žalgiris odigral 23 tekem, v tej sezoni pa je bil bolj kot ne na stranskem tiru in je zbral le pet nastopov.

Bolha ima bogate izkušnje iz slovenske prve lige, v njej je nastopil na 153 tekmah in se veselil osmih golov, sicer pa je kariero začel v Šmartnem. "Želim se vrniti nazaj v stare tirnice. Za mano je bilo slabo leto, nekaj zaradi korone, nekaj zaradi drugih stvari. Vem, da je Aluminij v zadnjih letih dokazal, da lahko igra, da se lahko bori za zgornji del lestvice. Trenutno sicer ni tako, ampak tukaj sem, da skupaj to obrnemo in z dobrimi predstavami ostanemo v ligi. Nekaj soigralcev sem poznal že od prej, kar nekaj novih soigralcev je mladih in s privajanjem ne bo večjih težav," je ob sklenitvi dogovora povedal novi šumar - Klemen Bolha.

Nk Aluminij