Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.01.2021 18:06:36
Deli članek:

Šok v Barceloni: Messi LAHKO GRE, tole je NJEGOV NASLEDNIK!

Profimedia

Po burnem poletnem dogajanju je še vedno kar nekaj možnosti, da bo Leo Messi zapustil Barcelono.

Res je, da ni veliko klubov, v katerih bi lahko nadaljeval kariero, toda verjetno je še večje vprašanje, kdo bi ga lahko nasledil v katalonskem ponosu.

Zdaj se je oglasil bivši predsednik Barcelone Joan Laporta, ki je prepričan, da ima rešitev, poroča španski Don Balon. Laporta ni več tak zagovornik ideje, da bi klub moral za vsako ceno podaljšati sodelovanje z argentinskim nogometnim virtuozom. Slednji bo junija dopolnil 34 let, tako da je vse bližje zaključku kariere. Poleg tega pa meni, da je tudi raven njegovih iger padla, čeprav to še zdaleč ne pomeni, da Messi še vedno ni eden najboljših na svetu.

Laporta se poigrava z zamislijo, da bi mogoče bilo bolje Messiju pustiti, da odide. Namesto njega pa bi na Camp Nou pripeljal Mohameda Salaha. Egipčan po nekaterih informacijah ni zadovoljen v Liverpoolu, saj meni, da ga tam ne cenijo dovolj. Še posebej ga boli, ker ni dobil kapetanskega traku na tekmi, na kateri so igrali rezervisti, takrat je prednost dobil Trent Alexander-Arnold.

Z Messijevim odhodom bi se v Barceloni seveda sprostila precejšnja sredstva, tako da Salahova odškodnina, ki naj bi znašala okoli 150 milijonov evrov, sploh ne bi bila problem. Naj spomnimo, 28-letni Salah je na Anfield prišel pred tremi leti in pol iz Rome, redsi pa so zanj odšteli 42 milijonov evrov.

Reuters