benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

rb
rb
0 11.12.2020 16:03:56

Nekdanji član vijoličastih: Da bi MARIBORU POKVARILI PRAZNOVANJE? Razmišljamo o nečem drugem ...

Grega Wernig
Ob koncu tedna bodo slovenski prvoligaši odigrali 17. prvenstveni krog, v središču pozornosti pa je prav gotovo spopad Kopra in Maribora na Bonifiki. Kanarčki verjamejo, da so se sposobni še bolj približati vrhu lestvice, dvoboj pa bo nekaj posebnega za Mateja Palčiča, ki je eden od petih nekdanjih članov vijoličastih v slačilnici kanarčkov.

Koprčani so v soboto ob Kamniški Bistrici zrli porazu v oči, a so se mu naposled izognili in ohranili stik z vrhom. Kot radi pravimo v takšnih primerih, so zamudili na tekmo, prvi polčas je bil za pozabo. "Hja, vreme je bilo takšno, da bi lahko zamudili. To bi utegnil biti izgovor," se je smehljaje odzval Matej Palčič in nato v resnem tonu nadaljeval: "Drži, slabo smo vstopili v dvoboj. To je bilo zaznati že od prve minute, v 45. je bilo enako. Seveda nam je bilo jasno, da tako ne gre naprej, da moramo nekaj storiti. V nadaljevanju smo spremenili igralni sistem in hkrati z nekaj menjavami se je vse skupaj počasi začelo obračati. Zlasti v zadnje pol ure smo imeli žogo veliko v svoji posesti. Imeli smo pobudo, prihajali pred nasprotna vrata, zadeli in bi lahko še drugič, a glede na podobo iz prvega dela si zmage nismo ravno zaslužili. Za želeni uspeh bi morali to, kar smo v zadnji tretjini dvoboja, početi celotno srečanje."


Izvleči točko v Domžalah, ko v igri kanarčkov marsikaj ni bilo tako, kot bi moralo biti, ni mačji kašelj. In hkrati na neki način ponuja odgovor, kakšno zasedbo so sestavili na Bonifiki. "V svojih vrstah imamo kar nekaj izkušenih igralcev, ki znajo igrati na rezultat, premoremo tudi dovolj kakovosti in tekmovalnosti. Na takšni preizkušnji po navadi ostaneš praznih rok, a če naposled kljub vsemu nekaj izvlečeš, je to na dolgi rok za ekipo velik plus. To je nadvse pomembno," je poudaril 27-letni desni bočni branilec, ki rad pogleduje na lestvico. Rumeno-modri so na četrtem mestu, zaostanek za vrhom je zgolj štiri točke. "Z dozdajšnjim izkupičkom sem zadovoljen, toda moja želja je vedno biti prvi. Ko sem se vrnil, sem povedal, da je moj namen s Koprom zaigrati na mednarodnem prizorišču, danes pa verjamem, da imamo tako dobro moštvo, da imamo možnosti boriti se za naslov prvaka. Tega si vsi želimo. Trenutno smo v skupini štirih klubov, ki se borijo za to, kakopak pa moramo nadaljevati z zagnanim delom. Obenem se ne smemo ozirati na druge, za uresničitev ciljev moramo biti v prvi vrsti osredotočeni nase."

pakcic svetlin jk
Jurij Kodrun

Z Obale so že pred začetkom sezone prihajale zelo ambiciozne napovedi vodilnih mož, ob katerih so mnogi le zamahnili z roko, pred vrnitvijo domov jih je kajpada poslušal tudi naš sogovornik. Jim je verjel? "Veste, kako je … Verjeti nisem mogel ničesar, ker nisem dovolj dobro poznal razmer, normalno pa je, da sem si želel, da bi bilo tako. Ampak enostavno se je ustvarjalo in ustvarilo takšno ozračje, zmagovalna mentaliteta, in potem je tudi ekipa začela razmišljati na takšen način. Tega se je nalezla in ima pozitiven pritisk, da je sposobna nekaj narediti. Takšni cilji so mi všeč in všeč mi je, da se tako dela. S podobno miselnostjo – na še nekoliko višji ravni – sem se denimo soočil v Mariboru. Ko se ti zdi, da se ti ne more pripetiti nič slabega oziroma imaš občutek, da ti bo uspelo, kar si si zamislil. Da ti mora uspeti. Ambicioznost je prava pot. Iz dneva v dan si je treba prizadevati, da bi bil še boljši. Narediti nekaj več, ta preskok v glavi je izjemnega pomena," je poudaril Matej Palčič, ki danes priznava, da je bila vrnitev na Bonifiko odlična poteza: "Vse je tako, kot mora biti."

Medtem pa so na Obali misli preusmerili v naslednji velik izziv, v sobotnem večeru bo na Bonifiki gostoval Maribor. "Lepa tekma, komaj čakam, da se začne in da bom zaigral proti nekdanjim soigralcem." Zaradi tega se prihajajoča tekma od ostalih bržčas razlikuje. "Malce drugačna je, to gotovo, ampak zgolj z vidika, da je to še ena dodatna pozitivna stvar, da bi se čim bolje pripravil. Igral bom proti klubu, v katerem sem preživel dve leti, in proti igralcem, s katerimi sem si delil slačilnico. Prijetno jih bo spet videti."
In kakšni so spomini na obdobje v Ljudskem vrtu? "Prijetni. Na začetku sem imel resda nekaj težav s poškodbami, nakar sem redno igral, ko nisem bil več v ospredju, pa mi je klub dal proste roke, da si lahko poiščem nove delodajalce. Razšli smo se korektno, brez kakršnihkoli zamer," je odvrnil Matej Palčič.

Koprska pričakovanja so razumljivo kristalno jasna. "Smo optimisti, seveda smo. Brez optimizma je boljše, da se na igrišču sploh ne prikažeš, vendar se obenem zavedamo, kaj nas čaka, kako zahtevna naloga, vsaka tekma pa je zgodba zase. O tem se lahko prepričujemo iz kroga v krog, vsak lahko premaga vsakega. Ni nikakršnih pravil, nič ni samoumevno, izenačenost je izjemna. Zaigrali bomo na zmago, o tem pač ni nikakršnega dvoma. Želimo premagati Maribor in želimo se boriti za Evropo, za prvo mesto. Vemo, da imamo dobro, kakovostno ekipo, da smo konkurenčni in sposobni uresničiti cilj."
Za vijoličaste bo sicer sobota nekaj posebnega, Maribor bo 12. decembra praznoval 60. rojstni dan. Kanarčki bodo torej naredili vse, da bi jim pokvarili slavje … "Ne razmišljamo na tak način. Mi si želimo zmagati, če bomo Mariboru s tem kaj pokvarili, pa se res nočemo obremenjevati. Zanimajo nas le naši tekmovalni cilji in prav gotovo bomo storili vse, kar je v naših močeh, da bi bili uspešni," je odločen Matej Palčič.

Članki iz rubrike