Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.10.2020 07:16:49
Deli članek:

"Ali lahko grem brez slabe vesti na kavo z Zlatkom ZAHOVIĆEM?!" Direktor MARIBORA povedal vse!

Direktor NK Maribor Bojan Ban je spregovoril o delovanju kluba.

Direktor kluba Bojan Ban je tisti, ki že leta skrbi za finance kluba. O delovanju najuspešnejšega nogometnega kolektiva v Sloveniji je spregovoril v intervjuju za tiskano izdajo Ekipe SN in razkril nekaj zanimivosti delovanja kluba. 

Med drugim tudi o tem, kako veliko breme za klub pomenijo odhodi v zadnjih mesecih  športnega direktorja Zlatka Zahovića ter dveh trenerjev Darka Milaniča in Sergeja Jakirovića, saj so morali vijoličasti plačati odpravnine. "Takih stvari finančno ne moreš načrtovati vnaprej. Pomembno je, da se klub s tistimi, ki v njem ne delujejo več, razide z vsem spoštovanjem. Da se jim zahvali, ker so ogromno naredili za ta klub – predvsem prejšnjemu športnemu direktorju Zlatku Zahoviću in nekdanjemu trenerju Darku Milaniču. Sergej Jakirović je bil z nami malce manj časa, a smo seveda prav tako vse skupaj uredili z dogovorom, spoštljivo in čisto. Razhod je bil glede tega takšen, kot mora biti," je povedal Ban. 

Na vprašanje, ali lahko gre brez slabe vesti na kavo z Zlatkom Zahovićem, pa je odgovoril: "Seveda. Skupaj smo naredili veliko dela, veliko dobrega in vezi, razumljivo, niso povsem pretrgane. V zadnjih 13 letih, potem ko je bil ob začetku sodelovanja klub v slabem stanju zaradi različnih okoliščin, se je naredilo ogromno. Klub je uspel obrniti stvari sebi v prid, se dvignil organizacijsko in športno ter ob domačih lovorikah odigral dve ligi prvakov in tri lige Europa, kar je za mesto, kot je Maribor, in za Slovenijo fenomen. Včasih se sprašujem, ali je to sploh realnost. Dejstvo je, da je letvica postavljena izredno visoko. In ta visoka letvica nas včasih tudi udari po glavi."

CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN IN NA TRAFIKA24.SI.