najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bencin Svet24.si

Če vlada ne bo posegla s trošarinami, bo bencin ...

bali Necenzurirano

Od Balija do Colorada in Angole: poslanski turizem...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 07.10.2020 22:45:09

Slovenci v Stožicah zanesljivo ugnali San Marino (FOTO)

Martin Metelko
Slovenska nogometna reprezentanca je v Stožicah igrala prijateljsko tekmo s San Marinom in zmagala s 4:0 (3:0). Izbrance Matjaža Keka 11. in 14. oktobra čakata še tekmi lige narodov na Kosovem in v Moldaviji.

Slovenija - San Marino 4:0 (3:0)
* Stadion Stožice, gledalcev 500, sodniki: Gishamr, Riedel, Schreiner (vsi Avstrija).
* Strelci: 1:0 Mitrović (17.), 2:0 Vučkić (25./11 m), 3:0 Mitrović (42.), 4:0 Rep (48.).
* Slovenija: Belec, Jurčević, Stanković, Mitrović, Skubic (od 71. Stojanović), Bohar (od 46. Rep), Kurtić (od 59. Vetrih), Bijol (od Petrovič), Tijanić, Vučkić (od 46. Kramer), Lovrić (od 59. Verbič).
* San Marino: Benedettini, D'Addario (od 77. Zonzini), Rossi, Brolli, Ma. Battistini, Hirsch (od 63. Bonini), E. Golinucci (od 83. Conti), A. Golinucci (od 63. Giardi), Mi. Battistini (od 46. Ceccaroli), Tomassini (od 77. Grandoni), Vitaioli.
* Rumeni kartoni: /.
* Rdeči karton: /.


Slovenci so v Stožicah gostili po številu prebivalcev drugo najmanjšo članico Evropske nogometne zveze, ki je v vsej zgodovini zabeležila le eno zmago (2004 na prijateljski tekmi z Lihtenštajnom) in je tako pri repu uvrščenih na lestvici Mednarodne nogometne zveze.

Kljub precej spremembam v ekipi je Slovenija pričakovano vpisala še peto zmago na peti medsebojni tekmi s San Marinom. Resnejši preizkušnji prihajata 11. in 14. oktobra v ligi narodov, ko bo Slovenija gostovala na Kosovem in v Moldaviji. Slednja je danes visoko izgubila na prijateljski tekmi v Italiji (0:6).

Kot je napovedal selektor Kek, je priložnost ponudil igralcem, ki so manj ali še niso igrali v reprezentanci. Tako je v vratih začel Vid Belec, v obrambi Mario Jurčević, Jon Gorenc Stanković, Nemanja Mitrović in Nejc Skubic, v zvezni vrsti je bil od "novejših" na desni strani David Tijanić, v napadu pa ob Harisu Vučkiću Sandi Lovrić.

Pričakovano je bilo v Stožicah videti bolj ali manj enosmerni promet, ki se je začel že v drugi minuti s strelom Nejca Skubica čez gol, v 8. in 22. minuti je bil nenatančen Jaka Bijol, v 13. je vratar gostov obranil strel iz bližine Davidu Tijaniću, zatem pa je bil nenatančen še Sandi Lovrić.

Slovenci so povedli v 17. minuti, ko je današnji kapetan Jasmin Kurtić (po odhodu iz igre je bil kapetan Belec) podal z leve strani v kazenski prostor, kjer je bil najvišji Nemanja Mitrović in žogo z glavo preusmeril v mrežo. Osem minut pozneje so sodniki dosodili enajstmetrovko zaradi prekrška nad Tijanićem, Vučkić pa je bil zanesljiv z bele pike.

V 33. minuti je Damjan Bohar prišel do priložnosti, a je pravočasno posredoval vratar San Marina Simone Benedettini. Štiri minute zatem je iz ugodnega položaja žogo mimo vrat poslal Vučkić, ki je bil neuspešen še v 41. minuti, v 39. pa z leve strani še Bohar. Je pa v 42. minuti po kotu in zmedi v kazenskem prostoru gostov znova zadel Mitrović za 3:0.

Že v 48. minuti je bilo 4:0, ko je Kurtić spet podal v kazenski prostor, eden gostujočih igralcev je žogo podaljšal, a do Rajka Repa, ki je iz prve zadel iz bližine. V 55. minuti so po kotu zagrozili tudi gosti, ki so zadeli okvir vrat, na drugi strani pa je Blaž Kramer v 62. zadel mrežo, a iz prepovedanega položaja.

V 69. minuti je neoviran v kazenskem prostoru poskusil Rep, a so gostje odbili z golove črte, v 77. minuti so domači zapravili še eno lepo priložnost, v 82. pa je iz bližine zgrešil še Jurčević.

Galerija

Članki iz rubrike