Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ba
ba
04.10.2020 20:03:26
Deli članek:

Navijače MURE v Šiški ODSTRANILI s TRIBUNE! Kaj se je dogajalo?

Martin Metelko

Privrženci soboškega prvoligaša so svoje ljubljence spodbujali le krajši čas.

Nogometaši Mure so na nedeljskem gostovanju v Šiški prvič v dozdajšnjem delu prvenstva okusili grenkobo poraza. Bravo je zasluženo zmagal z 2:1, črno-beli na tem stadionu v prvoligaški konkurenci še niso slavili. Tokrat so sicer povedli, toda njihova podoba je bila preslaba, da bi lahko nadaljevali uspešen niz rezultatov, kar je po tekmi priznal tudi Ante Šimundža.

Muraši v prestolnici niso bili sami. Spremljalo jih je nekaj navijačev, tudi manjša skupina Black Gringosov, ki je v Ljubljano pripotovala z dvema kombijema. Kajpada z namenom pomagati svojim ljubljencem, toda to so lahko počeli le kratek čas, nakar je redarska služba okrog 15 mladeničev kar naenkrat odstranila s tribune.

Po tekmi je prave razloge za takšno potezo iskal tudi predsednik Mure Robert Kuzmič, a mu jih nekateri predstavniki Brava niso znali razkriti. Neuradno je bilo naposled slišati, da naj bi posamezni navijači med navijanjem sneli zaščitne maske, kar naj bi bil sprožilec za ukrepanje redarske službe, tudi skakanje na tribuni menda ni bilo priporočljivo, o vzdrževanju distance se mnenja tako rekoč vedno krešejo. Vse skupaj je bilo zares malce čudno, toda naposled je vendarle najpomembnejše spoznanje, da kljub vsemu ni bilo kakršnihkoli incidentov.