Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
04.10.2020 18:17:59
Deli članek:

Kakšna prevlada! Zgodovinski el clasico gladko Barceloni, v Madridu je bilo ...

Profimedia

Tekme med madridskim Realom in Barcelono veljajo za najbolj vznemirljive v svetu nogometa, danes pa sta tradicionalna tekmeca iz obeh največjih španskih mest odigrala tudi prvi medsebojni dvoboj v ženski konkurenci. Na stadionu Alfredo di Stefano v Valdebebasu so zanesljivo slavile katalonske nogometašice s 4:0.

Za ekipo iz Barcelone, ki je žensko sekcijo ustanovila že leta 1988 in od tedaj naprej tudi štirikrat slavila v domačem prvenstvu, so na današnjem obračunu v predmestju španske prestolnice zadele Patri Guijarro, Lieke Martens in Alexia Putellas, en zadetek pa si je v lastno mrežo "zabila" domača vratarka Maria Rodriguez. Madridska ekipa je šele lani poleti ustanovila žensko ekipo na temelju ženskega kluba CD Tacon.

Tekmo na osrednjem stadionu trenažnega centra madridskega kluba so si ogledale številne najbolj pomembne osebe španskega nogometa, kot sta predsednik španske nogometne zveze Luis Rubiales in selektor španske ženske reprezentance Jorge Vilda.

Manjkal je predsednik madridskega kluba Florentino Perez, ki je najprej napovedal svojo navzočnost na premiernem ženskem el clasicu, nato pa se vendarle odločil za ogled tekme v Valencii, kjer je madridski Real v petem krogu premagal Levante z 2:0.