favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

rb
rb
1 22.09.2020 16:48:39

Kako MURA pričakuje VELIKI PSV? Ante Šimundža BREZ ZADRŽKOV odgovarja ...

Aleš Cipot
V Fazaneriji odštevajo do spopada z nizozemskim velikanom.

Muraši so v uvodnih štirih krogih trikrat zmagali in enkrat igrali neodločeno, kar je dovolj za vrh lestvice. Če k temu dodamo še evropska uspeha proti Nomme Kaljuju in Aarhusu, je jasno, da imajo v Fazaneriji več kot dovolj razlogov za zadovoljstvo. Povrhu je soboška mreža še vedno nedotaknjena in vse to je vsekakor dobra popotnica za naslednji izziv, ki črno-bele čaka v četrtek v 3. krogu kvalifikacij za ligo Europa. "Da, to je gotovo dobro. Ko zmaguješ, si krepiš samozavest, ekipa postaja vse bolj zanesljiva, ob dejstvu, da ne dobivaš golov, pa izginja tudi strah pred napakami. Eno z drugim je prepleteno, toda hkrati je kot na dlani, da za takšno podobo garamo, v svoje delo vlagamo ogromno energije in smo osredotočeni na to, kar počnemo. V takšnem slogu in s takšno miselnostjo moramo tudi nadaljevati, ne smemo popustiti niti za milimeter. Vse skupaj moramo še nadgrajevati, predvsem v evropskem pokalu se kakovost nasprotnikov zgolj stopnjuje in vedno težje je uresničevati zamisli. Potrebni sta enostavnost in drznost, ko je čas za to."

Letošnji ples kroglic v kvalifikacijah za ligo Europa zgovorno dokazuje, kako se moč tekmecev izboljšuje. Po Nomme Kaljuju je prišel Aarhus, zdaj prihaja PSV, kar je vsaj stopnička ali dve višje od Dancev. "Mislim, da je bilo od Nomme Kaljuja do Aarhusa kar več kot dve stopnički razlike, glede Dancev in Nizozemcev je tovrstna ocena nekoliko težja, ampak PSV je gotovo višja raven. Tako zaradi kvalitete, ki jo premore, kot zaradi veličine kluba. PSV je nekdanji evropski prvak, osvojil je 24 prvenstvenih in 9 pokalnih lovorik. Dal je mnoge nizozemske reprezentante in številna sijajna imena, ki so zaznamovala evropski nogomet. Popolnoma jasno je, da igramo proti velikanu."

Tudi na obračun z velikanom, ki je v izraziti vlogi favorita, se je treba pripraviti, ga analizirati. "Delamo domačo nalogo, seveda jo delamo," se je nasmejal strateg črno-belih, ki je rdeče-bele iz Eindhovna že dodobra spoznal. Se jim Mura lahko postavi po robu? Jim je lahko enakovredna? "Morali bomo biti zelo tekmovalni in nadvse pragmatični. Spet bom ponovil, da je treba razkriti čim več njihovih slabosti. Ker jih imajo, tako kot vsaka ekipa, obenem bo treba omejevati njihovo hitrost, dinamiko, prostor … Biti bo treba blizu tekmecev in storiti vse, da bi tudi naše odlike v čim večji meri prihajale do izraza. Verjamem, da smo tega sposobni, predvsem zaradi motivacije in ogromne želje po dokazovanju. V tekmo pa nikakor ne bomo šli z mislijo, da se bomo s PSV-jem enakovredno kosali in da se lahko spustimo v odprt boj. Znova naj poudarim, da moramo biti pragmatični," je odvrnil Ante Šimundža.

Članki iz rubrike