stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

rb
rb
0 22.09.2020 11:01:17

ANTE ŠIMUNDŽA zelo jasno: Da to razkriva NAŠO MOČ? Raje bi uporabil NEKAJ DRUGEGA …

alesfevzer.com
Trener Mure je imel po zadnji ligaški zmagi nad Gorico dovolj razlogov za zadovoljstvo, zdaj v Fazaneriji odštevajo do evropskega spopada s PSV-jem.

Mnogi so menili, da muraši s štirikratnimi prvaki, ki so prvenstvo začeli z dvema porazoma, ne bodo imeli pretiranih težav, toda zgodba je bila drugačna. Primorci so se predstavili v podobi, ki je marsikoga presenetila, in gostiteljem povzročili nemalo preglavic. "Gorica je igrala odlično, a če sem iskren, sem to tudi pričakoval. Zaradi vsega, kar se je dogajalo v preteklih dneh. Pričakoval sem drugačno energijo, živahnost, a smo se na to tudi ustrezno pripravili, vendar je prav tako res, da smo se v prvi vrsti poskušali osredotočiti nase," je dejal Ante Šimundža, ki je v primerjavi z evropsko preizkušnjo proti Aarhusu v začetni enajsterici posegel po kar šestih spremembah; na klopi so ostali Alen Kozar, Nino Kouter, Žiga Kous, Kevin Žižek, Jan Gorenc in Andrija Filipović. 'Težka artilerija' torej, priložnost pa sta denimo dobila obetavna Luka Marič in Vito Štrakl.


A tudi tako premešana zasedba je osvojila ves izkupiček, kar gotovo govori o trenutni moči Mure, govorica teles razkriva samozavest. "Da to razkriva našo moč? Mogoče bi raje uporabil drug izraz; gre za miselno prisotnost v dojemanju situacije, v kateri smo se znašli. Izkušenejši igralci, ki so igrali že v preteklem obdobju, so bili pravšnja usmeritev, kako je treba delovati, ostali pa so jih spremljali, jim sledili. Dobro smo se odzvali, z izjemo uvodnih 20 minut, ko smo se zaradi nekaterih novih imen še malce lovili, a je to razumljivo. Dragan Lovrić se nam je pridružil šele pred kratkim, Luka Marič je igral na položaju, ki ga ni navajen, a sem mu zaupal zaradi karakterja, Vito Štrakl je potreboval določen čas, da se je privadil na vse skupaj, nakar smo bili v nadaljevanju ob vseh rotacijah na primerni ravni."

Da bo v enajsterici toliko premikov, so pričakovali le redki. "Če ne bi imeli toliko poškodovanih, bi bila mogoče še kakšna rotacija več, nastopili bi nekateri drugi igralci. Ampak v nogometu je pogosto tako, da moraš biti v pravem trenutku na pravem mestu. In če to znaš izkoristiti, si na pravi poti, kar obenem pozitivno vpliva na razvoj ekipe. Tokrat smo pokazali, da lahko tudi ob lepem številu sprememb vztrajamo pri načrtih, ki smo si jih zastavili, to je nedvomno obetavno spoznanje," pravi strateg Mure in dodaja: "Seveda pa smo z zasedbo kombinirali z jasno izraženim namenom. Bile so potrebne. Igralci, ki sem jih zamenjal, so bili na začetku sezone zelo obremenjeni, potrebovali so nekaj oddiha."

Članki iz rubrike