Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sta
sta
0 21.09.2020 17:50:07

Reprezentančno kariero končal eden izmed vidnejših članov Hrvaške reprezentance!

Reuters
Rakitić nič več za hrvaško reprezentanco.

Hrvat Ivan Rakitić, zdaj že nekdanji nogometaš Barcelone, se je odločil, da po 106 nastopih konča reprezentančno kariero, je sporočilo Hrvaške nogometne zveze (HNS) povzela Hrvaška tiskovna agencija (Hina).

"Slovo od hrvaške reprezentance je najtežja odločitev v karieri. Začutil sem, da je za to pravi trenutek. V reprezentanci sem užival na vsaki tekmi, spomini na zadnje svetovno prvenstvo bodo zagotovo eni najlepših v mojem življenju," je dejal 32-letni nogometaš Seville, ki je za "kockaste" dosegel 15 golov.

V reprezentanci je nogometaš zvezne vrste, sicer rojen v Švici, debitiral leta 2007, ko je ekipo vodil Slaven Bilić.

"Prepričan sem, da imamo še vedno sijajno reprezentanco, pred katero je svetla prihodnost. V meni bo imela največjega navijača," je še dodal Rakitić, ki je svojo odločitev že sporočil selektorju Zlatku Daliću in tudi kapetanu Luki Modriću.

"Meni kot selektorju je žal, ampak spoštujem njegovo odločitev, tako, kot sem spoštoval odločitev Maria Mandžukića, Danijela Subašića in Vedrana Ćorluke. O ljubezni Ivana do Hrvaške govori dejstvo, da jo je v zahtevnem položaju izbral pred Švico. Za njim je velika reprezentančna kariera, noben od nas ne bo pozabil njegove hladnokrvnosti pri izvajanju odločilnih enajstmetrovk na svetovnem prvenstvu. Hvala mu za vse," se je Rakitiću zahvalil selektor Dalić.

S 106 nastopi je Rakitić četrti po številu odigranih tekem za hrvaško reprezentanco, pred njim so le Darijo Srna (134), Modrić (127) in vratar Stipe Pletikosa (114).

Značke: rakitić, hrvaska

Članki iz rubrike