Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 20.09.2020 18:04:37

Začetek NOVE ZGODBE?! Po katastrofalni sezoni so DOMŽALČANI tokrat pokazali zobe!

Martin Metelko
Nogometaši Domžal so v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali sežanski Tabor s 3:1 (1:1).

* Športni park, omejeno število gledalcev, sodniki: Skomina, Mežnar, Černe.
* Strelci: 0:1 Rovas (27.), 1:1 Ibričić (29.), 2:1 Svetlin (58.), 3:1 Svetlin (72.).
* Domžale: Sorčan, Sikošek, Makovec, Vuklišević, Žinič, Husmani, Svetlin (od 81. Mujan), Pišek (od 90. Kim), Ibričić, Kolobarić (od 73. Sikimić), Podlogar (od 73. Kait).
* CB 24 Tabor Sežana: Koprivec, Ristić, Nemanič, Zebić, Krivičić (od 90. Vukelić), Doukoure Grobry (od 61. Briški), Mihaljević, Salkić, Aldair Djalo (od 90. Stanković), Babić (od 81. Sever), Rovas (od 61. Ndzengue).
* Rumeni kartoni: Makovec; Doukoure Grobry, Krivičić.
* Rdeči karton: /.

Če je bil v prejšnjih tekmah vroče domžalsko napadalno blago Dario Kolobarić, ga je danes nasledil Tamar Svetlin, ki je k zmagi prispeval dva zadetka. Domžalčani so prišli do druge zmage in se priključili vrhu lestvice, za točko so prehiteli današnje tekmece.

Domžalčani so tekmo začeli brez kar nekaj nogometašev, zaradi poškodb ni bilo Slobodana Vuka, Žige Repasa, Marca Da Silve, Arnela Jakupovića in Tilna Klemenčiča, zaradi drugih razlogov pa Svena Šoštariča Kariča in Marka Martinovića. Pri gostih je manjkal kaznovani Dino Stančič.


Slednji so bili v prvem polčasu večinoma nenevarni, izjema je bila 27. minuta, ko so tudi dosegli zadetek. Aldair Djalo je podal za hrbet domače obrambe do Christosa Rovasa, ki je na koncu ugnal Grego Sorčana za 1:0.

Domači so poskušali nekaj več, predvsem Matej Podlogar, ki je poskusil trikrat, a nikoli ni resno ogrozil Jana Koprivca, tako kot tudi ne Janez Pišek s strelom od daleč.

Zato pa so sežanskega čuvaja mreže ugnali v 29. minuti, ko sta kombinirala Gregor Sikošek in Senijad Ibričić, slednji pa je nato iz bližine zadel po podaji z leve strani. Tamar Svetlin pa je nase opozoril s strelom v 44. minuti, ko je z leve žogo poslal malo mimo bližnje vratnice.

V uvodu drugega polčasa so Domžalčani pritiskali proti vratom gostov, pobudo pa unovčili v 58. minuti, ko je Pišek v loku podal žogo za hrbet sežanske obrambe v kazenski prostor do Svetlina, ki je nato učinkovito končal akcijo.

Damjan Vuklišević je neuspešno poskusil v 63. minuti, v 72. minuti pa je znova udaril Svetlin. Najprej je prišel pred vratarja Koprivca, ki mu je strel obranil, žoga pa je spet pobral levo od gola, od koder jo je iz ostrega kota poslal v mrežo mimo Koprivca, ki ni pokril prve vratnice. Koprivec je nato moral posredoval še v 86. minuti po poskusu Zenija Husmanija.

Domžale bodo v 5. krogu v nedeljo gostovale pri Olimpiji, Tabor pa bo dan prej gostil Maribor.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike