Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
01.09.2020 10:58:09
Deli članek:

Prvoligaša okrepitev: Izkušnje ima iz Pariza in Stuttgarta, zdaj se nekdanji reprezentant BiH seli V SLOVENIJO!

Nogometni klub Aluminij ima novega napadalca. Kot so danes sporočili iz kluba, so sklenili dogovor z Markom Maletićem, ki je v Kidričevo prišel iz švicarskega kluba Stade Lausanne-Ouchy.

Šestindvajsetletni mladi reprezentant Bosne in Hercegovine je z rdeče-belimi sklenil dveletno pogodbo.

Za napadalcem, ki ima tudi nizozemsko državljanstvo, je zelo zanimiva nogometna pot, ki jo je pričel prav na Nizozemskem pri klubu Graafschap, od koder je prestopil k Utrechtu. Iz Nizozemske ga je nogometna pot vodila v sosednjo Nemčijo, kjer je bil član druge ekipe Stuttgarta, od koder se je vrnil nazaj na Nizozemsko k ekipi FC Oss. Zatem je sledilo nastopanje v nizozemski Eredivisie, kjer je nosil dres Excesiorja, od koder je nogometno pot nadaljeval v ekipo Telsarja in zatem v Belgijo k ekipi Lommel United in KSV Roeselare. Zatem je nosil dres pariškega Paris FC, od koder je odšel v Švico k FC Stade Lousanne-Oucy, kjer je nastopal nazadnje. Marko je v mlajših letih nosil dres Bosne in Hercegovine, za katero je v selekciji do 21 let zbral enajst nastopov in dosegel tudi dva zadetka.

"Slišal sem vse najboljše o klubu Aluminij, zato tudi odločitev o prihodu v Kidričevo. Zelo pomemben korak je, da igram na najvišji ravni v prvi ligi. Mislim, da sem nogometno zrel, imam veliko izkušenj. V soboto sem gledal tekmo proti Celju, videl sem, kako igra ekipa, ki je še nisem spoznal, Aluminij igra napadalno, kar mi je zelo všeč," je vzroke za prestop pojasnil Maletić.