podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
3 29.08.2020 19:00:43

Bravo STOODSTOTEN, zgodilo pa se je prvič

Martin Metelko
Nogometaši ljubljanskega Brava so v 2. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico s 4:1 (1:0).

Gorica in Bravo sta se sploh prvič merila na uradni tekmi. V lepšem spominu jo bodo ohranili Ljubljančani, ki so zasluženo vpisali še drugo zmago v novi sezoni. Varovanci Dejana Grabića so bili večino dvoboja boljši tekmec od Gorice, ki je igrala svojo prvo preizkušnjo nove sezone. Zasedba iz Šiške ima tako po 180 odigranih minutah 100-odstotni izkupiček, v prvem krogu je slavila ob Kamniški Bistrici.
Ljubljančani so bili v prvem polčasu boljši tekmec in zasluženo vodili. Imeli so večjo posest žoge, več priložnosti, v 33. minuti pa so tudi zadeli, ko je bil z roba kazenskega prostora natančen Sandi Ogrinec.
Ob zadetku so imeli domači še nekaj priložnosti, vratar gostov Uroš Likar je moral posredovati v šesti minuti po strelu z glavo Roka Kidriča, v 25. po poskusu Micheleja Šega, v 43. pa še po poskusu z glavo Mustafe Nukića.

2bravo gorica mm
Martin Metelko

Gosti, ki so tako kot Ljubljančani doživeli nekaj sprememb v ekipi in ostali brez pomembnih mož Jake Kolenca in Bedeja Osujija, so bili bolj ali manj povsem nenevarni, le Semir Smajlagić je v 39. minuti s poskusom podaje z leve strani zadel prečko.
Čeprav je primorska zasedba Borivoja Lučića odločneje začela, pa se je v 57. minuti znašla v še večjem zaostanku. Najprej je po podaji Žana Trontlja z glavo streljal Kidrič, Likar je žogo odbil, a jo je nato iz bližine v mrežo potisnil David Brekalo. Štiri minute pozneje pa so se veselili tudi v gostujočem taboru, ko je z diagonalnim strelom malce z desne z roba kazenskega prostora zadel Adis Hodžić.
Že v 63. minuti pa so Ljubljančani spet vodili za dva gola, ko je po podaji Mihe Kancilije z desne lastno mrežo zadel prav Hodžić. Takoj zatem se je sam pred vratarjem znašel še Mustafa Nukić, a je bil Likar uspešnejši. V 81. minuti pa so domači še enkrat premagali slednjega, ko je povratno žogo Nina Žuglja s 13 metrov v mrežo poslal Kancilija.

Bravo - Gorica 4:1 (1:0)

Ljubljana - Stadion Športni park. Brez gledalcev. Glavni sodnik: sodniki: David Šmajc (Kranj).

Strelci: 1:0 Ogrinec (33.), 2:0 Brekalo (57.), 2:1 Hodžić (61.), 3:1 Hodžić (63, avtogol), 4:1 Kancilija (81.).

BRAVO: Vekić, Kurtović, Drkušić, Brekalo (od 85. Španring), Trontelj, Žinko (od 84. Maher), Šego (od 71. Žugelj), Agboyi, Ogrinec, Nukić (od 85. Mensah), Kidrič (od 58. Kancilija). Trener: Dejan Grabić.

GORICA; Likar, M. Kavčič, Bardanca, T. Kavčič, Tomiček (od 46. Hodžić), Cvijanović, Grudina, Marinič (od 85. Jermol), Begić, Volarič (od 72. Aliaga), Smajlagić (od 46. Oyewusi). Trener;: Borivoje Lučić.

Rumeni kartoni: Nukić, Kidrič, Trontelj; Begić.

Rdeči kartoni: -

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike