Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
29.08.2020 17:03:40
Deli članek:

Kdo bo NOV TRENER Maribora? V Ljudskem vrtu naj bi razmišljali o SLOVENSKEM STROKOVNJAKU

Drago Wernig - TAKA

Po koncu sodelovanja s Sergejem Jakirovićem so se kakopak sprožila ugibanja o njegovem nasledniku.

Od 23. aprila do 29. avgusta. Tako dolgo je bil Sergej Jakirović trener Maribora, v današnjem zgodnjem popoldnevu se mu je Oliver Bogatinov zahvalil za sodelovanje. Coleraina ni mogel 'preživeti', menda pa je dvojec že prej imel nekatera različna stališča glede določenih zadev.

"Prvi cilj sezone, povezan z uspešnim nastopanjem v evropskem tekmovanju, ni bil uresničen. Naša evropska pot se je (pre)hitro zaključila, kar se bo zelo poznalo pri klubskem proračunu in ugledu. Tudi igralci nosijo svoj del odgovornosti pri tem rezultatu in tej odločitvi. Moja odgovornost je, da ukrepam v takšnih trenutkih. Nov trener bo znan v najkrajšem možnem času, moštvo pa bo na tekmi v Domžalah vodil Saša Gajser," je odločitev pojasnil športni direktor vijoličastih.

Kdo bo nov obraz na vroči klopi? To je zdaj seveda edino in peklensko vroče vprašanje, nekateri viri pa pravijo, da naj bi ga Oliver Bogatinov razkril v začetku prihodnjega tedna. Kot smo že poročali, je v krogu kandidatov tudi Igor Jovičević, ki je bil prvi favorit snovalca kadrovske politike pred prihodom Sergeja Jakirovića. Vmes je pogorel pri Dinamu in je trenutno brez kluba, zato je bržčas pripravljen sprejeti vijoličasti izziv in posledično so se pojavila namigovanja, da je morda glavni favorit, a po naših informacijah temu vendarle ni tako. V Ljudskem vrtu naj bi razmišljali o slovenskem strokovnjaku, vendar je hkrati res, da se pri tem pojavi težava, ki bi bila lahko tudi velika. Večina trenerjev na sončni strani Alp, ki se zdijo primerni za klop 15-kratnih prvakov, je 'v sedlu', kar pa ne velja za Slavišo Stojanovića, ki se je kdaj pa kdaj omenjal že v obdobju Zlatka Zahovića. Njegova kakovost je znana, izkušenj ima več kot dovolj in spočit ter motiviran pričakuje novo poglavje v svoji karieri.

Ni jih malo, ki so prepričani, da bi bil najboljša rešitev Matjaž Kek, toda po košarici Dinamu smo (skoraj) prepričani, da bi se selektor tako odzval tudi v primeru kluba iz njegovega mesta. V preteklosti se je že omenjal Dušan Kosić, ki pa ima kakopak pogodbo s Celjani, ampak zdi se, da so razmere v knežjem mestu dokaj negotove. To je bilo moč razbrati tudi po posameznih izjavah ljubljanskega strokovnjaka po porazu z Moldejem, nad klubom visi uradni vstop ruskih vlagateljev. In saj veste, kako je s tem. Kdor daje denar, ta odloča …

Odlično delo z Bravom opravlja Dejan Grabić, ki je prav gotovo nared za korak naprej, a je vprašanje, če je to pripravljen storiti takoj in zdaj, ob tem pa bržčas ni nepomembno, da Ljubljančani in Mariborčani zelo dobro sodelujejo pri posojah igralcev. Tudi tisti, ki stiskajo pesti za vrnitev Anteja Šimundže, bodo skoraj gotovo ostali razočarani, saj še ni končal svojega poslanstva v Fazaneriji, toda vse to so seveda ugibanja.

Ima mogoče Oliver Bogatinov v rokavu presenetljivega aduta? Tega razumljivo ne vemo, zato pa je popolnoma jasno, da je pred zahtevno nalogo. In odgovorno, napačne poteze si tako rekoč ne sme privoščiti, prav tako ne dvomimo, da sta njegov elektronski naslov in mobilni telefon polna takšnih in drugačnih ponudb 'rešiteljev'. Od vsepovsod ...