stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

rb
rb
2 19.08.2020 10:25:48

Trener SLOVENSKIH PRVAKOV pred zgodovinskim trenutkom: NE ŽELIMO si, da bi se pogovarjali o tem!

Martin Metelko
Čakanja je konec, napočil je dan za nov mejnik v zgodovini celjskega prvoligaša. Grofi se bodo premierno predstavili v kvalifikacijah za ligo prvakov, njihova prva ovira je Dundalk.

"Kakšno je stanje v ekipi? Smo umirjeni, ni kakšnih turbulenc, ne morem pa reči, da je tako, kot mora biti. Ker ne vem, kako mora biti v pričakovanju takšnih tekem," se je nasmejal Dušan Kosić, ko nas je zanimalo, kakšno je pred pomembnim obračunom stanje duha v njegovi zasedbi. "Ampak je v redu," je pristavil ljubljanski strokovnjak na celjski klopi. "Ni zaznati kakršnekoli živčnosti, smo kar stabilni, zbrani in osredotočeni na to, kar nas čaka."


Mogoče to ni prav

Grofi uradne tekme v novi sezoni še niso odigrali, današnja bo prva. Govoriti o formi je zato nehvaležno, toda podoba na treningih je obetavna. "Vadbo vsakodnevno analiziramo, veliko se pogovarjamo o energetskem vidiku. Hitro začutimo, če pri kakšnem posamezniku morda ni vse v redu, in se poskušamo čim bolj ustrezno odzvati. Mislim, da smo zadnje treninge opravili na visoki ravni, zato smo pomirjeni," pravi strateg prvakov.
Tako pred njim kot njegovimi varovanci je zelo velik izziv, bržčas bo marsikaj odvisno od trenerjevega taktičnega načrta. "Tako kot vedno bo treba kaj vprašati tudi nasprotnika, ampak do zdaj se pretirano nismo prilagajali nobenemu. Mogoče to ni prav, toda v prvi vrsti smo bili osredotočeni na to, kaj so naše naloge, kaj moramo mi opraviti na igrišču, vendar se hkrati zavedamo, da poslej prihajajo ekipe, ki niso po naključju prišle v evropske kvalifikacije. Kako se bomo odzvali? Ne želimo biti niti lahkomiselni niti prepotentni. Ravno takšni, kot je prav. Da se zavedamo svoje kakovosti, da se ne bojimo, toda po drugi strani moramo vedeti, od kod nam preti največja nevarnost. Tekma se vedno lahko obrne v eno ali drugo stran, osnovno vodilo pa je, da si moramo prizadevati, da se v niti enem trenutku ne bi odzivali panično in da bi v čim večji meri vztrajali pri svojih načelih oziroma principih, ki jih zagovarjamo v naši igri."

kosic
alesfevzer.com
Žilavi so, neugodni

Posebnost letošnjih kvalifikacij je vsekakor ta, da o potniku v nadaljnje kvalifikacije odloča ena tekma. "Ne želimo preveč taktizirati. Ne želimo, da bi nam bilo morda žal, ker nismo igrali na svoj način, ki nas je pripeljal do sem, kjer smo v tem trenutku. A kot sem že dejal, je vedno veliko odvisno od nasprotnika. Seveda imamo načrt, na katerega nameravamo začeti dvoboj, potem pa bomo videli, kako se bodo zadeve odvijale naprej," je povedal Dušan Kosić in se v nadaljevanju dotaknil osnovnih značilnosti tekmeca: "Irci so zelo konkretni, usmerjeni in izkušeni. Dolgo so skupaj, gre za žilavo in neugodno ekipo. Veliko je prenosov igre z ene na drugo stran, v naši ligi jih nismo navajeni v tolikšni meri. Tako kot nismo navajeni nasprotnikov, kot je Dundalk. Predvsem imam v mislih nepopustljivost, željo in agresivnost na visoki ravni. Vse to je pri njih nekaj samoumevnega in seveda bomo morali storiti vse, kar je v naših močeh, da bi ustrezno odgovorili. Pokalo bo, to je jasno, toda tudi takšne dvoboje smo že igrali in se znali odzvati. O tem se veliko pogovarjamo in verjamem, da bomo pripravljeni na vse."

Pripravljeni na garanje

Pomembna bo tudi psihološka pripravljenost. "Vem, da le želja ne bo dovolj, da ne pomeni nič, navsezadnje je lahko tudi blokada. Enostavno moramo biti kakovostni in na igrišču početi to, kar se dogovorimo. To je bistvo. Če bomo pravi, če bomo takšni, kot znamo biti, smo sposobni uresničiti cilj, prav tako bomo morali znati trpeti. Skupaj trpeti, treba se bo znati izvleči iz zahtevnih položajev. Morda tudi s kančkom sreče, ki je vedno nujno potrebna. Pripravljeni moramo biti na garanje, predvsem pa moramo pokazati, česa smo sposobni. In poskrbeti, da tudi tekmecem ne bo lahko. Tudi s tem, da bomo igrali na nevtralnem igrišču, se nočemo obremenjevati, domač teren v današnjem nogometu tako ali tako ni več pretirana prednost. Na naš učinek na zelenici to ne sme vplivati, kjerkoli in vedno je treba biti čim boljši," poudarja Dušan Kosić.

Članki iz rubrike