sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

ro
ro
3 19.08.2020 07:24:22

Kaj pa ta NOR PODATEK? Saj ni res, pa je: od vseh 68 EVROPSKIH tekem morajo le CELJANI igrati na nevtralnem igrišču?!

Martin Metelko
V pričakovanju žreba prvega kroga kvalifikacij za oba evropska pokala je bilo jasno, da bo ples kroglic na sedežu Uefe v Nyonu nekaj posebnega.

Tako kot bo še ena covid-19 sezona. Ne le zato, ker letos o potniku v nadaljnje tekmovanje odloča zgolj ena tekma, temveč tudi ali predvsem zato, ker je bilo bolj ali manj jasno, da bo koronavirus vplival na prizorišča dvobojev. Ali če hočete, jih bo določal. Oziroma varnostni ukrepi posameznih držav, česar se je zelo dobro zavedala tudi evropska krovna organizacija in dosegla dogovor z Madžarsko, Poljsko, Grčijo in Ciprom, da bodo gostili dvoboje, ki jih bodo klubom preprečili tako imenovani rdeči seznami.


In Celjani, ki jim je v dvoboju z Dundalkom pripadla vloga gostiteljev, so padli v ta paket. Irska namreč od svojih državljanov po vrnitvi iz Slovenije zahteva 14-dnevno karanteno, zato je bila tekma prestavljena v Budimpešto. Vse prav, vse logično, zakoni so pač zakoni, toda verjeli ali ne, je to edini tovrstni obračun v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov. Edini izmed 17, ki je bil preseljen na rezervno lokacijo, ampak to še ni vse. Tudi v kvalifikacijah za ligo Europa ni takšnega primera, tam je na sporedu 51 preizkušenj. Vsega skupaj torej 68, a le slovensko-irski spopad mora biti odigran na nevtralnem terenu …


Kakopak je logično vprašanje, kako je to mogoče? In kako lahko Riga denimo gostuje pri beograjskem Partizanu, če državljani Latvije po vrnitvi iz Srbije morajo v karanteno? In še bi lahko naštevali. Vprašanj je veliko, pravega odgovora nismo dobili. So bile vse ostale vlade med seboj tako zelo kooperativne? Za zdaj lahko o vsem skupaj le ugibamo, kot na dlani pa je, da na kaj takega takoj po žrebu ni drznil pomisliti nihče.

Značke: celje, dundalk

Članki iz rubrike