Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

matic in katja 2 Njena.si

Matic: Nad Katjo nikoli nisem izvajal nasilja

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

nu
nu
5 18.08.2020 21:24:21

Aluminij GRE NA NOŽ: Tekme z Mariborom NE BOMO IGRALI! Kidričanov za vikend NE BO v Ljudski vrt!

Grega Wernig
Aluminija v Ljudski vrt v nedeljo ne bo.

Aluminij je zaradi znanih težav s koronavirusom želel prestaviti tekmo prvega kroga slovenskega državnega prvenstva proti Mariboru, toda bil je neuspešen. Ne Nogometna zveza Slovenije ne Maribor tekme prvega kroga nista želela prestaviti, toda Kidričani pravijo, da jih v nedeljo v Ljudski vrt ne bo. 

V izjavi za javnost, ki jo objavljamo v celoti in brez kakršnihkoli popravkov, so Kidričani pojasnili, zakaj v nedeljo ne bodo odigrali prve prvenstvene tekme proti Mariboru

"Upravni odbor Nogometnega kluba Aluminij Kidričevo je sklenil, da bo zaščitil svoje igralce in jih ne bo izpostavil tveganjem, ki jih v tako kratkem času po 10-dnevni karanteni prinaša zahtevna tekma z NK Maribor. NK Aluminij za nedeljo 23. avgusta delegirane prvenstvene tekme ne bo odigral. 

V NK Aluminiju smo glede na znane okoliščine 10-dnevne karantene za vse igralce ekipe z zborom začeli v torek 18. avgusta. S strokovnega vidika, ustreznega trenažnega procesa in prehoda na tekmovalni ritem smo ocenili, da bi bilo po samo nekaj skupnih treningih preveč tvegano odigrati prvenstveno tekmo že ta vikend. Ker se je delegiranje za prihajajoči vikend že napovedovalo prejšnji teden, smo na NZS apelirali, da nam tekme 1. kroga ne delegirajo 22. oz. 23. avgusta, saj bomo s ponovnimi pripravami lahko začeli šele po testiranju ekipe na Covid-19, ki je bilo v ponedeljek 17. avgusta. 

Naš apel nogometni zvezi žal ni bil uslišan, zato smo se v skladu s pravilnikom NZS obrnili na NK Maribor. Prosili smo za prestavitev delegirane tekme 23. avgusta na drugi termin. Tudi s to prošnjo žal nismo bili uspešni, saj NK Maribor tekme ne želi prestaviti. Na NZS bomo ponovno poslali prošnjo za prestavitev tekme, da našim igralcem omogočimo enakovredno pripravo na tekmo, kot je je bil deležen naš nasprotnik v 1. krogu Prve Lige Telekom Slovenije. 

»Glede na zelo kratek čas ponovnih priprav in visoko stopnjo tveganja, ki bi jo nedeljska tekma prinesla v povezavi s poškodbami, ki že sedaj zaznamujejo člansko moštvo, je upravni odbor kluba sklenil, da tekme v nedeljo ne odigramo ter s tem zaščitimo naše fante pred morebitnimi poškodbami zaradi nepripravljenosti,« je odločitev upravnega odbora pojasnil predsednik NK Aluminij Marko Drobnič. V klubu smo si in si bomo, v primeru podobnih prošenj s strani drugih klubov v izrednih razmerah, prizadevali odreagirati v smislu fair playa na način, kot bi ga v tovrstni izredni situaciji, kjer smo trenutno, sami pričakovali s strani vseh povezanih s to odločitvijo."

Značke: aluminij, maribor

Članki iz rubrike