nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

Ker SD ni plačala 400 tisoč evrov, ji rubijo ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

rb
rb
0 18.08.2020 18:45:01

MITJA LOTRIČ iskreno: Takšni klici me NE VZNEMIRJAJO, odnos NAVIJAČEV MURE pa je takšen, da ...

Jurij Kodrun
Celjski kapetan o ponudbah in sprejemu, ki so mu ga pripravili v domačem kraju.

Ker so v prejšnji sezoni tako zelo opozorili nase, je popolnoma jasno, da so številni varovanci Dušana Kosića postali tarča bogatejših snubcev, kapetan je med najbolj izpostavljenimi. Menedžerji bržčas oblegajo slačilnico prvakov, kar utegne biti težava. "Ne le zame, prepričan sem, da zanimanje obstaja za večino fantov. Za nami je super sezona, smo mladi, tako da to ni nič presenetljivega. Jaz že imam izkušnjo iz tujine in vem, kako se je treba s tem spoprijeti, zato tovrstnim klicem ne pripisujem večjega pomena. Vemo, da je ponudba uradna šele takrat, ko prispe na sedež kluba, in to vsakemu tudi pojasnim. Ne, takšne stvari me ne begajo več. Ko sem bil mlajši, sem se ob vsakem namigu pozanimal o ekipi, ki naj bi me po takšnih ali drugačnih informacijah želela privabiti v svoje vrste, z izkušnjami pa človek spozna, kako se tem stvarem streže," je pojasnil Mitja Lotrič.

Zanimalo nas je, ali je poletna tržnica pogosta tema pogovorov med igralci. "Če povem po pravici, to večina zadrži zase. Če poveš enemu, se lahko hitro razve med milijon ljudmi. Smo dovolj profesionalni, da tudi v primeru, če se komu kaj dogaja, ostanemo osredotočeni na svoje naloge na igrišču. Mislim, da je v tem trenutku glava pri vseh stoodstotno v Celju. Če bi kdo dobil priložnost, da bi odšel na boljše in bi bil pri tem zadovoljen tudi klub, verjamem, da nihče ne bi nikogar zadrževal. Poleg tega je jasno, da je lažje delati z zadovoljnimi igralci, kot pa da imaš kakšnega nezadovoljnega. Ampak trenutno stanje je zares odlično. Mislim, da si vsak od nas želi odigrati v Evropi in potem razmišljati, kako in kaj naprej," pravi celjski kapetan.

Po osvojenem naslovu prvaka so Mitjo Lotriča, ki si je z družino dom uredil v Mariboru, presenetili tudi na njegovi Vaneči, kjer poskuša čim pogosteje obiskovati mamo, in mu pripravili sprejem. "Res je bilo lepo, prijetno. Nisem pričakoval, da se bo zbralo toliko ljudi. Bil sem presenečen," je povedal kapetan grofov, ki pa se zelo dobro zaveda, da v naselju v občini Puconci stiskajo pesti za soboške črno-bele. Ali pač ne? "Navijajo za Celje, ko igramo proti Muri, pa za Muro in Mitjo Lotriča," je določena pravila smehljaje pojasnil otrok Fazanerije.

Članki iz rubrike